OMG

Droomvakantie: Noord-Korea opent binnenkort de grenzen voor buitenlandse toeristen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Droomvakantie: Noord-Korea opent binnenkort de grenzen voor buitenlandse toeristen

Mocht het ooit je droom zijn om op vakantie te gaan naar Noord-Korea, dan kun je binnenkort je kans grijpen. Na vijf jaar opent het Aziatische land haar grenzen weer voor toeristen. Let wel op: de Nederlandse overheid raadt haar staatsburgers sterk af om naar Noord-Korea te reizen.

Noord-Korea opent na vijf jaar grenzen voor toeristen

De Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un besloot vlak voor de coronapandemie in 2020 om de grenzen te sluiten voor toeristen. Met dit besluit hoopte hij het coronavirus buiten de grenzen te houden. Dit lukte ondanks de maatregel echter niet. Nu, bijna vijf jaar later, zal Noord-Korea de grenzen weer openen voor nieuwsgierige toeristen wereldwijd. De Aziatische natie, dat grenst aan China, Rusland en aartsrivaal Zuid-Korea, staat bekend als het meest geïsoleerde land ter wereld.

De reden dat Noord-Korea toeristen weer toelaat, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met geld. Een all-inclusive reis met tours en vervoer kan zo’n vijftienhonderd euro kosten. In 2019, het jaar voor de coronapandemie, bezochten zo’n 350.000 toeristen het geïsoleerde land volgens het Amerikaanse NK News.

Georganiseerde reizen voor toeristen naar Noord-Korea

Tijdens een vakantie in Noord-Korea zijn de reizen van tevoren georganiseerd. Als toerist kun je niet zomaar gaan en staan waar je wil. De reisgidsen laten de toeristen alle bezienswaardigheden zien. Ook mag je niet zomaar foto’s maken. Dat mag alleen wanneer de reisleiders dat aangeven. Vanaf 2025 is het voor iedereen toegestaan om Noord-Korea te bezoeken, behalve voor Zuid-Koreanen.

Ster advertentie
Ster advertentie