OMG

Brits bedrijf zoekt vrijwilligers die 8 uur tussen een zwerm muggen willen staan

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Brits bedrijf zoekt vrijwilligers die 8 uur tussen een zwerm muggen willen staan

Een Britse fabrikant van insectensprays is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om gedurende acht uur buiten te staan en als levend buffet te dienen voor kleine muggen. Het doel van deze zoektocht is om hun nieuwe product te testen.

Test

De test, georganiseerd door APS Biocontrol, het bedrijf achter het afweermiddelmerk Smidge, heeft het Schotse gebied Minard of Inveraray in Argyll gekozen als locatie voor de test. Hier wemelt het van de kleine muggen ter grootte van fruitvliegjes. Vooral tijdens de zomermaanden zijn deze muggen berucht bij Schotse wandelaars en kampeerders. Aan vrijwilligers wordt gevraagd om één arm in te smeren met een insectwerend middel, terwijl de andere arm onbeschermd blijft. Hiermee wordt een soort 'all you can eat' buffet voor de muggen gecreëerd. Het doel is om te zien hoeveel muggen er op de onbeschermde arm landen.

Muggen

APS biocontrol benadrukt dat de vrijwilligers niet al te veel gebeten zullen worden. Dr. Allison Blackwell werkt bij het bedrijf en legt aan de BBC uit: ''Als een mug op je huid landt, dwaalt hij een beetje rond voordat hij begint te bijten. Op het moment dat de mug is geland, zal een van de medewerkers hem eraf halen.'' Bovendien krijgen de vrijwilligers muggennetten over hun hoofd om extra bescherming te bieden.

Er is veel belangstelling voor de vrijwilligersfunctie. Volgens Blackwell komt dat door de vrijwilligersvergoeding van 100 pond (ongeveer 116 euro).

Ster advertentie
Ster advertentie