OMG

Man die op zesjarige leeftijd ontvoerd werd na 73 jaar teruggevonden

foto: Alida Alequin
  1. Newschevron right
  2. Man die op zesjarige leeftijd ontvoerd werd na 73 jaar teruggevonden

In de Verenigde Staten is een man die in 1951 is ontvoerd na 73 jaar weer teruggevonden. De 79-jarige Luis Armando Albino werd op zesjarige leeftijd ontvoerd uit zijn woonplaats Oakland en is door een DNA-test van zijn nicht onlangs teruggevonden, zo meldt The Guardian.

Man op zesjarige leeftijd ontvoerd

Luis Armando Albino werd op zesjarige leeftijd ontvoerd terwijl hij in zijn woonplaats aan het spelen was met zijn oudere broer. Een vrouw lokte hem toen mee met de belofte dat ze snoep voor hem zou kopen. De kleine Albino ging gehoorzaam mee, niet wetende dat hij voorgoed meegenomen zou worden. Uiteindelijk reisde het zesjarige jongetje met zijn ontvoerder mee van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten. Daar werd hij door een stel opgevoed alsof het hun eigen kind was.

Man na 73 jaar teruggevonden door DNA-test

Een nicht van Luis Armando Albino, Alida Alequin, deed zo’n drie jaar geleden een DNA-test. Daaruit bleek dat er voor 22 procent een match was met een man. Bij Alequin gingen daardoor de alarmbellen rinkelen en realiseerde ze zich dat haar verdwenen oom nog zomaar in leven zou kunnen zijn. Kort daarna ging naar de bibliotheek in Oakland en daar vond ze oude krantenartikelen van de vermissing. Alequin ging naar de politie en die heropende de vermissingszaak. Uiteindelijk werd Albino na 73 jaar gevonden en door een DNA kon vastgesteld worden dat hij daadwerkelijk de vermiste oom was.

Ster advertentie
Ster advertentie