OMG

Loodgieter plaatste spionagecamera's in huizen van klanten en bij zijn eigen vrouw

foto: ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Loodgieter plaatste spionagecamera's in huizen van klanten en bij zijn eigen vrouw

Een Belgische loodgieter uit Gent staat terecht voor het plaatsen van camera's in de woningen van zijn klanten en zijn eigen vrouw. Naast het installeren van deze verborgen camera's, stal hij ook persoonlijke bezittingen, zoals USB-sticks vol familiefoto's en bezat hij beelden van kindermisbruik. De zaak kwam aan het licht toen zijn eigen vrouw een camera ontdekte en alarm sloeg.

Vrouw in shock door beelden van loodgieter

De loodgieter werd ontmaskerd toen zijn vrouw ontdekte dat zij gefilmd werd in hun eigen huis. Ze doorzocht zijn iPad en vond mappen met zorgwekkende beelden. Ze was geshockeerd, vooral omdat ze nog niet wist hoe diep de zaak werkelijk ging. In de rechtbank verklaarde zijn ex-vrouw: "Ondanks onze jaren samen, weet ik niet wie jij bent. Alles heeft nu een dubbele betekenis, net zoals jij. Ik heb het een plek kunnen geven, maar hoe ga ik onze dochter dat uitleggen?"

"Loodgieter filmde hoe mijn nichtje douchte"

Tijdens de rechtszaak deelden slachtoffers hun ervaringen met de loodgieter. Eén klant verklaarde: "Twee maanden filmde hij alles, ook hoe mijn nichtje douchte." Deze onthulling onderstreepte de ernst van de zaak. De officier van justitie omschreef de verdachte als iemand met "een ziekelijke neiging om binnen te dringen in het privéleven van familie, vrienden of klanten". Hoewel slechts een paar klanten een klacht hebben ingediend, vermoeden autoriteiten dat er veel meer gedupeerden zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Loodgieter stal ook familiefoto's

De loodgieter stal niet alleen beelden, maar ook fysieke opslagmedia zoals USB-sticks en harde schijven. "Twintig jaar aan familieherinneringen zijn weg. Ik ben mijn vertrouwen in de mensheid kwijt", getuigde een van de slachtoffers. De diefstal van persoonlijke foto’s lijkt een patroon te zijn, waarbij de verdachte niet geïnteresseerd was in dure sieraden, maar wel in persoonlijke gegevens.

Verdachte is seksverslaafd en kickt op beelden van kinderen

Tijdens het onderzoek werden ook grote hoeveelheden beelden van kindermisbruik gevonden. De aanklager zei hierover: "De man is seksverslaafd. Hij heeft een parafiele stoornis en kickt op verschrikkelijke beelden." De slachtoffers maken zich zorgen over wat er met deze beelden is gebeurd. Dit maakt de zaak nog verontrustender, omdat het verder gaat dan alleen begluren en diefstal.

Vier jaar cel geëist en geeft locatie van USB-sticks niet weer

Zijn advocate bevestigde dat de verdachte zijn werk als loodgieter opgeeft om verdere slachtoffers te voorkomen. Daarnaast erkent hij de schade die hij heeft veroorzaakt, maar gaf geen antwoord op waar de gestolen USB-sticks zich bevinden. Justitie heeft vier jaar cel geëist tegen de loodgieter, waarvan een deel voorwaardelijk. Daarbij adviseert Justitie aan de verdachte om mentale behandelingen te ondergaan.

Ster advertentie
Ster advertentie