OMG

Britse man neergeschoten en met zuur overgoten vanwege een one-night-stand

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Britse man neergeschoten en met zuur overgoten vanwege een one-night-stand

In Manchester wordt vandaag een aangrijpende zaak voortgezet, waarbij een Britse man op gruwelijke wijze om het leven is gekomen. Hij werd eerst in zijn gezicht geschoten en vervolgens overgoten met zuur. De aanval werd uitgevoerd door de vriend van een vrouw waarmee hij een one-night-stand had.

One-night-stand

Het gebeurde de 38-jarige Liam Smith in november vorig jaar. De vader van twee kinderen werd uit zijn huis gelokt door Michael Hillier (39) en van dichtbij in zijn gezicht geschoten. Nadat de moord was gepleegd, werd Smith levenloos op straat aangetroffen, met zuur nog bruisend op zijn lichaam. Het motief achter deze gruweldaad was het eerdere contact tussen Smith en Rachel Fustow, de 37-jarige vriendin van Hillier en medeverdachte in deze zaak. In 2019 had Smith een one-night-stand met Fustow. In 2020 begon zij een relatie met Hillier. Die was niet blij toen hij hoorde over de one-night-stand die zijn vriendin en Smith hadden gehad. Hillier deed Fustow geloven dat zij was verkracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontkennen

Zowel Hillier als Fustow ontkennen stellig dat zij met voorbedachte rade de moord pleegden. De aanklager van de zaak zegt wel dat de manier waarop Smith is gedood, bewijst dat het gepland was. Hij wijst naar het schot van dichtbij en het feit dat Smith daarna ook nog zuur over zich heen kreeg. Dit zijn belangrijke bewijzen in de zaak, volgens de aanklager.

Niet schuldig, wel schuldig

Daarnaast heeft de aanklager ook andere bewijsstukken genoemd, zoals camerabeelden, beelden van auto's die herkend zijn, het volgen van mobiele telefoons en zoekopdrachten op internet. Deze bewijzen werden gevonden bij Fustow, zowel vóór als na de moord. Opvallend is dat ze zocht naar de betekenis van de woorden 'met voorbedachten rade' en 'barbaars'. Hillier heeft toegegeven dat hij schuldig is aan doodslag, maar Fulstow zegt dat ze niet schuldig is. De rechtszaak, die naar verwachting tot vier weken kan duren, ging vandaag verder.

Ster advertentie
Ster advertentie