OMG

Man onthult moord op vriendin na 16 jaar: Lichaam verstopt onder het cement

foto: ter illustratie: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man onthult moord op vriendin na 16 jaar: Lichaam verstopt onder het cement

Een 58-jarige man uit de Zuid-Koreaanse stad Geoje is gearresteerd voor de moord op zijn vriendin. De man bekende na 16 jaar dat hij zijn vriendin had vermoord en haar lichaam had verstopt onder een laag cement op zijn balkon. De stoffelijke resten van haar lichaam werden onlangs ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden, meldt de politie aan Korea Herald.

Lichaam verborgen onder het cement

De politie van Geoje en het Gyeongnam Provinciaal Politiebureau bevestigden maandag de arrestatie van de verdachte. Hij zou zijn vriendin hebben gedood na een ruzie in oktober in 2008. De verdachte sloeg zijn vriendin met een zwaar object op haar hoofd in hun woning, waaraan ze overleed. Na de moord stopte de verdachte haar lichaam in een koffer en verborg het op het balkon naast het dak van het gebouw. Hij bedekte de koffer met bakstenen en goot er cement overheen in de hoop dat haar lichaam nooit gevonden zou worden.

Vrouw werd drie jaar lang niet gemist

Toch kwam de misdaad zestien jaar later aan het licht, toen de verhuurder tijdens sloopwerkzaamheden de koffer met daarin het lichaam van de vriendin vond. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer weinig contact had met haar familie, waardoor er pas drie jaar na haar dood een vermissingsrapport werd ingediend. Destijds vond de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf en verklaarde de verdachte dat het stel uit elkaar was gegaan. Maar na de vondst van het lichaam heropende de politie het onderzoek en kon het slachtoffer geïdentificeerd worden als de vrouw die in 2011 als vermist werd opgegeven. De politie benoemde de man als hoofdverdachte en arresteerde hem in zijn woning op verdenking van moord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Man woonde acht jaar met het lijk van zijn vriendin

Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij zijn vriendin had vermoord. Het meest opmerkelijke is dat de 58-jarige man nog acht jaar in dezelfde woning bleef wonen, waar hij het lichaam had verborgen. Nadat hij in 2016 verhuisde, werd de woning door de verhuurder gebruikt als opslagruimte en kwamen er geen nieuwe huurders voor hem in de plaats.

De lokale politie laat aan Korea Herald weten dat ze verwachten het onderzoek binnenkort af te ronden en de zaak spoedig over te dragen aan het Openbaar Ministerie.

Ster advertentie
Ster advertentie