OMG

Zwangere vrouw doodgeschoten door haar 2-jarige zoontje

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Zwangere vrouw doodgeschoten door haar 2-jarige zoontje

Een zwangere vrouw uit de Verenigde Staten is afgelopen week om het leven gekomen, nadat ze neergeschoten werd door haar tweejarige zoontje. Het kind gebruikte het pistool van zijn vader, meldt de politie van Ohio.

Neergeschoten door zoontje

De 31-jarige Laura Ilg belde afgelopen vrijdagmiddag zelf de hulpdiensten, toen ze voor haar leven vocht nadat haar zoontje zijn moeder in haar rug geschoten had. De politie heeft de audio-opname vrijgegeven en daarin is te horen dat Laura in paniek schreeuwt om hulp. "Ik heb hulp nodig, snel. Ik ben boven", roept ze door de telefoon.

De medewerker aan de andere kant van de lijn vraagt hoe de hulpdiensten het huis kunnen binnenkomen. "Zeg dat ze moeten inbreken, alsjeblieft, schiet op", smeekt ze voordat ze begint te schreeuwen. De agenten arriveerden om 13:14 uur bij het huis, drie minuten nadat Laura het telefoontje gepleegd had. Ze braken de deur open en troffen haar vervolgens in kritieke toestand aan.

Moeder en kind overleden

Laura werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor een keizersnede. Op die manier probeerden de artsen het leven van het ongeboren kind te redden. De spoedbehandeling mocht echter niet baten. Haar ongeboren zoon werd minder dan een uur na het incident dood verklaard. Enkele uren later overleed de moeder zelf ook aan haar verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wapen lag op nachtkastje

Het wapen waarmee het tweejarige kind zijn moeder doodde, was van zijn vader. De man was op het moment van het incident niet thuis. In een verklaring liet de vader weten dat hij het 9mm-pistool standaard op een nachtkastje in hun slaapkamer had liggen. Daarnaast bevond zich in de woning ook een jachtgeweer en een airsoftgeweer, meldt de politie.

In een interview met WOIO-TV benadrukt politiechef David Smith de gevaren van het niet goed opbergen van wapens. "Hoewel het huis veel kindvriendelijke elementen had en in dat opzicht goed beveiligd was, hielden ze er geen rekening mee dat zo'n jong kind in staat zou zijn om een pistool af te vuren. Zulke wapens horen niet in het bereik van kinderen te liggen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie