OMG

Bizar: haarbal van vijftig centimeter ontdekt in maag van tienjarig meisje

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Bizar: haarbal van vijftig centimeter ontdekt in maag van tienjarig meisje

Er is een haarbal ontdekt in de maag van een tienjarig Indiaas meisje, zo meldt de Telegraaf. Het meisje uit Mumbai had drie weken lang last van klachten zoals buikpijn en braken. Daarnaast viel ze in korte tijd veel af. Uiteindelijk bleek het om een haarbal in haar maag te gaan van een halve meter.

Klachten in maag door haarbal

Het meisje werd door haar ouders na de vele klachten naar een dokter gebracht. Die heeft echter niet kunnen constateren wat er mankeerde aan het meisje. Nadat de klachten verergerden, werd het meisje naar een speciaal kinderziekenhuis gebracht. Daar kwamen de dokters erachter dat het meisje een tijdlang rondliep met enorm veel haar in haar maag en dunne darm.

Meisje had haarbal doordat ze haar opat

Achteraf bleek dat het meisje veelvuldig haar eigen haar opat. Dit wordt ook wel het ‘Rapunzel-syndroom’ genoemd. Vaak komt dit voor bij jonge kinderen met mentale problemen. Het haar wordt niet verteerd door de maag dus dat hoopt zich op in de maag en darmen. Volgens de artsen was de haarmassa in de maag erg verhard en zo’n vijftig centimeter lang. Het haar is middels een operatie succesvol verwijderd uit de maag en dunne darm.

Meisje na haarbal verwijdering bijna hersteld

Volgens de dokters en de ouders herstelt het tienertje erg goed. De directeur van het ziekenhuis, Minnie Bodhanwala, zegt het meisje ook psychische hulp te zullen bieden voor het eten van haar haar. “We zien dit niet enkel als een psychologische aandoening, maar bieden het kind ook een holistische behandeling. Dan zal het meisje snel herstellen.” Naar verluidt kan ze binnenkort weer naar school.

Ster advertentie
Ster advertentie