Francis verdient passief geld met het posten van YouTube-video's: "Iedereen kan het leren"
- News
- Francis verdient passief geld met het posten van YouTube-video's: "Iedereen kan het leren"
Je hebt er vast weleens van gedroomd om geld te verdienen zonder daar al te veel voor te hoeven doen. De Rotterdamse Francis, die je misschien kent als de CEO van JuiceXpress, besloot die droom te verwezenlijken en verdient vandaag de dag passief geld met haar YouTube-video's over cryptovaluta. In Jouw Stad vertelt ze aan Cartiez hoe ze daarmee is begonnen.
Rotterdamse Francis legt uit hoe ze passief geld verdiend met verschillende YouTube video's!
Filmpjes over cryptovaluta
Voor Francis begon het allemaal bij het volgen van een cursus waar ze leerde hoe je passief geld kunt verdienen op YouTube. Naar eigen zeggen was ze niet zo geïnteresseerd in vloggen, maar wel in content waar je veel views mee kon behalen. "Je hebt zoveel video's, over bijvoorbeeld de top 10 duurste huizen en de meest luxe auto's, die miljoenen views behalen. De mensen die zulke video's posten, verdienen daar dus geld mee." Dit motiveerde Francis om meer te leren over hoe ze geld kon verdienen met het videoplatform. "Ik had helemaal geen voorkennis en ben het gewoon gaan leren. Ik had ook nog nooit een filmpje geüpload op YouTube, maar tegenwoordig heb ik een heel mooi kanaal."
Sinds vorig jaar heeft Francis een YouTube-kanaal waarop regelmatig video's worden gepost met algemene informatie over cryptovaluta. Daar hoeft ze zelf helemaal niets voor te doen, aangezien ze daar een team voor in dienst heeft. "Mijn team maakt filmpjes over al het nieuws omtrent een specifieke cryptomunt en ik hoef het alleen maar te uploaden. Per duizend views verdien ik ongeveer 15 euro en ik heb een aantal video's die ruim honderdduizend views behalen. Dat is wel bizar."
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Niet voor iedereen
Hoewel Francis' YouTube-kanaal duidelijk goed uitpakt voor haar, raadt ze niet iedereen aan om hetzelfde te doen. "Ik vind het voor mezelf goed zo, omdat ik ook andere ambities heb. Mijn huur is altijd gedekt dankzij mijn kanaal. Daardoor ben ik in staat om meer risico's te nemen met mijn bedrijf en kan ik guller zijn voor mijn vrienden en familie. Ik kan gewoon veel meer mezelf zijn."
Daarnaast is het volgens haar ook niet zo dat mensen direct kunnen beginnen met geld verdienen aan YouTube-video's. Voor mensen met een baan en een gezin kan het dan ook lastig zijn om daarmee te starten, omdat het veel tijd kost. "Je leert tijdens de cursus om het maken van filmpjes uit te besteden. Ik heb nog een kind en twee bedrijven, dus ik heb ook niet alle tijd van de wereld. Alleen het uploaden is mijn taak en dat duurt maar een kwartier."
Ondernemerskwaliteiten
Passief geld verdienen is dus niet voor iedereen weggelegd. Volgens Francis is het vooral belangrijk om ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen. "Ik heb in het verleden heel veel seminars gevolgd en ik ben altijd al iemand geweest die geld heel belangrijk vindt. Ik denk dat je er veel mooie dingen mee kunt doen. Om op een bepaald financieel niveau te komen, zal je echt ondernemerskwaliteiten moeten ontwikkelen. Iedereen kan dat leren."
De Week van het Geld
Van 28 maart t/m 1 april is het de Week van het Geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. In deze week worden jongeren gestimuleerd om zich bezig te houden met alles dat met geld te maken heeft om zo hun financiële vaardigheden te ontwikkelen. Het thema dit jaar is 'van doekoe tot digi', waarmee de focus wordt gelegd op de digitalisering van geld. Denk aan online beleggen, cryptomunten en online gokken.
Ook bij FunX lees en hoor je de hele week verhalen over de financiële situatie van jongeren. Hier kun je alles teruglezen. Benieuwd naar nog meer verhalen waarin jongeren praten over hun geldzaken? Check dan Money Moves!
Lees ook
FunX
Koningin Máxima: "Ik heb ook financiële fouten gemaakt, daar leer je van"FunX
Fay (21) geeft 100 euro per maand uit aan boodschappen: "Het is makkelijker dan je denkt"Money Moves
Alex (22) over zijn bijbaan als flitsbezorger: "De nachtdiensten zijn wel chill"FunX
Alles wordt duurder: hoe kun je het beste besparen?