FunX Rotterdam

Pleegouders van mishandeld meisje (10) Vlaardingen voor de rechter: poging tot doodslag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Pleegouders van mishandeld meisje (10) Vlaardingen voor de rechter: poging tot doodslag

De pleegouders, Daisy W. en Johnny van den B., staan terecht op zware beschuldigingen van poging tot doodslag, mishandeling en vrijheidsberoving. Ze zouden hun 10-jarige pleegdochter hebben gedwongen om met gebroken armen in de tuin te werken en haar hebben vastgebonden aan een radiator met sekshandboeien. Daarnaast zou het meisje zijn gemarteld en behandeld als huisslaaf. Vandaag begint de rechtbank in Rotterdam met de rechtszaak over de schokkende mishandelingen van het meisje uit Vlaardingen.

Rechtszaak gestart tegen pleegouders van 10-jarig meisje

De verdachten, beide 37 jaar oud, worden beschuldigd van zeer ernstige feiten. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar pleegouders ervan dat ze hun pleegdochter in mei van de trap hebben gegooid of geduwd om haar te doden. Het meisje werd daarna naar het ziekenhuis gebracht, omdat de pleegouders merkten dat ze niet meer bij bewustzijn was. Naast poging tot doodslag en mishandeling, worden de pleegouders verdacht van het opsluiten van het meisje en het achterlaten in een hulpeloze toestand. Ze zouden haar bijna een half jaar hebben mishandeld. Het meisje zou zijn vastgebonden en haar mond zou zijn afgeplakt met tape.

Ook werd het meisje vastgehouden in een zelfgemaakte kooi, die vermoedelijk onder stroom stond. Op een foto in het onderzoeksdossier is een foto van een schokhalsband te zien. Er wordt nog onderzocht of een deel van het letsel is veroorzaakt doordat het meisje onder stroom is gezet. Op een andere foto ligt ze vastgeketend op een noppenmatras, meldt NU.nl

Pleegmeisje zwaargewond opgenomen in ziekenhuis in mei

De zaak kwam aan het licht, nadat het pleegmeisje op een nacht in mei met meerdere botbreuken en zwaar ondervoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in een coma raakte. Ze woog toen nog maar 20 kilo en haar haar was dof, piekerig en zat vol met luizen. Volgens het OM gaven de verdachten haar onvoldoende eten om haar te straffen en lieten ze haar niet vaak genoeg naar het toilet gaan. Het pleegmeisje is sinds 23 juli weer bij bewustzijn, maar ze kan niet zelfstandig lopen, staan of zitten. Daarnaast is ze niet in staat om te communiceren in iets wat op een taal lijkt.

Biologische familie hoopt op antwoorden uit lopend onderzoek

Er zijn sterke vermoedens dat het meisje al eerder heeft aangegeven thuis mishandeld te worden, maar dat er niet is ingegrepen. Dit maakt het voor de biologische familie des te moeilijker om te begrijpen hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Ze zitten nog met veel vragen over hoe het nu echt met het meisje gaat. De volgende zitting zal plaatsvinden op 25 november, maar de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Ster advertentie
Ster advertentie