FunX Rotterdam

Permanente muurschildering van Def Rhymz is af: "Heel speciaal wat hier is neergezet"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Permanente muurschildering van Def Rhymz is af: "Heel speciaal wat hier is neergezet"

De Rotterdamse wijk Crooswijk is een stukje kleurrijker geworden met een permanente muurschildering ter ere van Def Rhymz. De beroemde rapper, die afgelopen maart overleed, wordt hiermee op een unieke manier geëerd. De indrukwekkende muurschildering is te bewonderen op de muur van gebouw Boezemsingel aan de Van Meekerenstraat.

Permanente muurschildering voor Def Rhymz

De artiesten Roy Valk en Ché Lanser stonden aan de basis van dit kunstwerk. Tijdens het maakproces werkten zij nauw samen met de familie van Dennis Bouman, hoe Def Rhymz echt heette. Dit zorgde ervoor dat de schildering niet alleen de artiest viert, maar ook de man achter de hits zoals Doekoe en Schudden. "De familie is er erg blij mee", vertelt Ché aan de gemeente Rotterdam. "Dat geeft een speciaal gevoel aan wat we hier hebben neergezet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het verhaal achter de mural

Deze schildering heeft een bijzondere betekenis voor de stad Rotterdam en de hiphopcultuur in Nederland. Def Rhymz, die jarenlang een belangrijke stem was in de muziekscene, verdient volgens de kunstenaars een blijvend eerbetoon. Roy Valk: "Ik vind ook echt dat Def zo'n eerbetoon verdient. Hij was veel meer dan de gekke rapper die mensen zich herinneren. Privé was hij een rustige en liefdevolle vader, echtgenoot, broer, en zoon."

Het rechtzetten van een eerdere ode

Ché had eerder een muurschildering gemaakt van Def Rhymz op een openbare graffitiplek, maar helaas werd die overgespoten. Deze keer is het anders: de muurschildering op de Boezemsingel is permanent en krijgt de aandacht die het verdient. De liefde en zorg die in het werk gestoken is, zijn duidelijk zichtbaar, en het kunstwerk fungeert als een blijvende herinnering aan een van Rotterdam's meest geliefde artiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie