Sport

Bashir Abdi kwam bijna te laat voor marathon Olympische Spelen: “Ik moest met de Uber”

foto: EPAfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bashir Abdi kwam bijna te laat voor marathon Olympische Spelen: “Ik moest met de Uber”

Veel atleten zien de Olympische Spelen als het grootst mogelijke podium. Het minste wat je kan verwachten van een atleet is dus dat diegene op tijd komt voor zijn of haar wedstrijd. Helaas ging dit bijna mis voor de Belgische marathonloper Bashir Abdi. De 35-jarige atleet miste namelijk de laatste bus die vertrok vanaf het Olympische dorp naar de start.

Bashir Abdi pakte Uber naar marathon

De marathon begon om acht uur in de ochtend. Bashir Abdi vertelde dat hij in de verkeerde gang stond voor de bus. Hierover zegt de loper: “De bussen stonden in een andere gang dan de gang waar ik was. Toen ik erachter kwam was de laatste bus al vertrokken.” Abdi moest hierdoor snel schakelen voor een oplossing. “Mijn enige optie was een Uber, maar dat kan niet zomaar. Alle wegen zijn twee uur voor de start namelijk afgesloten. Dat was erg stressvol.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bashir Abdi pakt ondanks alles zilveren medaille

Het lukte Bashir om anderhalf uur van tevoren bij de start te arriveren. Ondanks deze valse start van zijn belangrijke dag, heeft Abdi alsnog een topprestatie geleverd. Hij eindigde namelijk op de tweede plaats en bemachtigde daarmee een zilveren medaille. “De Uberchauffeur heeft me zo dicht mogelijk bij mijn bestemming gebracht. Het laatste stuk heb ik gelopen.” Bashir Abdi is zichtbaar blij met de uitkomst van zijn hectische dag: “Ik heb een zilveren medaille gepakt, dus al met al is het goed gekomen.”

Ster advertentie
Ster advertentie