Sport

Memphis Depay ondergaat medische keuring in Eindhoven en is op weg naar Corinthians

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay ondergaat medische keuring in Eindhoven en is op weg naar Corinthians

Het ziet er sterk naar uit dat Memphis Depay zijn carrière voortzet bij het Braziliaanse Corinthians. Volgens diverse Braziliaanse media heeft de Nederlandse aanvaller een akkoord bereikt met de topclub uit São Paulo. Bronnen melden dat hij zondag zijn medische keuring heeft ondergaan in Eindhoven en binnenkort zijn handtekening onder het contract kan zetten.

Medische keuring in Eindhoven verloopt succesvol

Zondag werd Memphis Depay gespot bij TopSupport in Eindhoven, dat deel uitmaakt van de St. Anna Zorggroep en de vaste medische partner is van PSV. Naar verluidt heeft hij hier zijn medische keuring ondergaan. Het kwam de aanvaller goed uit om dit in Eindhoven te doen, aangezien hij zaterdagavond nog in het Philips Stadion was om zijn Oranje-teamgenoten aan te moedigen. Een goede timing voor hem om zijn keuring in Eindhoven af te ronden.

Details van het contract en salaris bij Corinthians

Er ligt een tweejarig contract klaar voor Memphis Depay waarmee hij naar verluidt 11,3 miljoen euro zal verdienen. Gedurende de transferperiode werd hij gelinkt aan onder meer Sevilla, Rayo Vallecano en een club uit Saoedi-Arabië, maar de spits koos uiteindelijk toch voor Corinthians. Als alles volgens plan verloopt, wordt Memphis Depay ploeggenoot van oud-PSV’er André Ramalho.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stilte op sociale media over de transfer

Hoewel Memphis Depay actief is op social media, heeft hij nog niets losgelaten over de transfer. Zijn fans houden alle updates nauwlettend in de gaten, maar tot nu toe tevergeefs. De spits deelt vooral dat hij zich fysiek klaarstoomt om snel weer in actie te komen.

Memphis Depay niet opgeroepen voor het Nederlands Elftal

Ondanks zijn ervaring van 98 interlands, werd Memphis Depay deze interlandperiode niet geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman. Omdat hij zonder club zit, mist hij wedstrijdritme, maar Koeman liet weten dat Depay weer welkom is zodra hij een nieuwe club heeft gevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie