Sport

1. Newschevron right
  2. Memphis Depay scoort prachtige vrije trap en helpt Corinthians naar belangrijke overwinning

Memphis Depay heeft zich donderdagavond van zijn beste kant laten zien met een prachtige vrije trap. De dertigjarige aanvaller bezorgde Corinthians de voorsprong tegen hun directe concurrent Athletico Paranaense.

Eerste doelpunt voor Memphis bij Corinthians

Hoewel Memphis al bijna een maand geleden zijn debuut maakte in de Braziliaanse Série A, moest hij nog wachten op zijn eerste doelpunt. Daar kwam donderdagavond verandering in. Tien minuten na rust, bij een stand van 2-2, kreeg Corinthians een vrije trap op een ideale afstand voor de Nederlandse spits. Memphis schoot de bal perfect over de muur en bracht zijn team daarmee op voorsprong.

Cruciaal moment na sterke comeback van Paranaense

Corinthians had de voorsprong hard nodig, Athletico Paranaense had zich vlak voor rust knap teruggevochten na een 2-0 achterstand. Waar Corinthians goed begon aan de wedstrijd, gaf de uitploeg vlak voor de pauze gas en wist het de stand gelijk te trekken. De schitterende vrije trap van Memphis gaf de thuisploeg weer de controle over de wedstrijd.

Strijd tegen degradatie

Memphis heeft met zijn eerste doelpunt laten zien dat hij een belangrijke aanwinst is voor Corinthians. De aanvaller, die opnieuw in de basis startte, werd een kwartier voor tijd gewisseld onder applaus van het thuispubliek. Memphis en Corinthians kijken nu vooruit naar de laatste tien wedstrijden van het seizoen, waarin iedere punt telt in de strijd om degradatie te ontlopen.