Sport

Ice Cube biedt Nederlandse 3x3 basketballers groot geldbedrag: “Kom basketballen tegen ons”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ice Cube biedt Nederlandse 3x3 basketballers groot geldbedrag: “Kom basketballen tegen ons”

De Nederlandse 3x3 basketballers schreven afgelopen maandag geschiedenis door Frankrijk te verslaan in de finale van de Olympische Spelen. De goudenmedaillewinnaars gingen de wereld over en dat is ook Ice Cube niet ontgaan. Daarom besloot de rapper en oprichter van BIG3, de grootste 3x3 basketbalcompetitie ter wereld, de Nederlandse basketballers een aanbod van 150.000 dollar te doen.

Ice Cube doet groot aanbod

Volgens Ice Cube is het zo klaar als een klontje dat de beste 3x3 basketballers in zijn competitie spelen en niet in de Olympische Spelen. Daarom nodigt de BIG3-baas het Nederlandse team uit om tegen de beste BIG3-spelers te spelen. Daarbij stelt Ice Cube een bedrag van anderhalve ton beschikbaar voor het team dat winnend het veld af zal stappen. “Alle reiskosten worden vergoed en de winnaar gaat naar huis met 150.000 dollar”, aldus Ice Cube.

Winst op Olympische Spelen

Opvallend genoeg speelde Nederland op de Olympische Spelen ook tegen het 3x3 basketbalteam van de Verenigde Staten. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door Worthy de Jong, Arvin Slagter, Dimeo van der Horst en Jan Driessen. Volgens Ice Cube komt dat doordat er niet voor de beste spelers wordt gekozen. De rapper en acteur stelt dat de Verenigde Staten vernederd is op de Spelen: “Zij hebben onze spelers nodig en de hele wereld heeft dat gezien. We hebben niet onze beste spelers naar Parijs gestuurd vanwege politieke spelletjes.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Nederlandse 3x3 basketballers

Het grote aanbod van Ice Cube is in ieder geval aangekomen bij het team dat de gouden medaille won op de Olympische Spelen. Volgens de matchwinner van de finale Worthy de Jong, is het een aantrekkelijk aanbod: “Het klinkt zeker goed. Misschien zit het er wel aan te komen. We gaan met ze in gesprek.”

Gouden medaille

De Nederlandse 3x3 basketballers zijn het gesprek van de dag sinds hun winst van de gouden medaille op de Olympische Spelen. Zo versloegen ze grote basketbal-landen zoals de Verenigde Staten en Litouwen voor ze Frankrijk in de finale versloegen na een spannende wedstrijd. In de laatste seconden besliste Worthy de Jong met een moeilijke tweepunter de wedstrijd.

Ster advertentie
Ster advertentie