Sport

Cristiano Ronaldo veranderde Saoedische voetbal: "Ik wist dat andere spelers mij zouden volgen"

foto: YouTube: UR · Cristiano
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo veranderde Saoedische voetbal: "Ik wist dat andere spelers mij zouden volgen"

Cristiano Ronaldo is de snelt groeiende YouTuber ooit en heeft onlangs een exclusief interview gedeeld via zijn eigen kanaal. Hierin praat de Portugese voetballer openhartig over zijn historische transfer naar Saoedi-Arabië en hoe hij de druk ervoer als pionier in het Saoedische voetbal.

Cristiano Ronaldo over druk in het Saoedische voetbal

In het interview zegt Cristiano Ronaldo dat hij zichzelf beschouwt als een pionier in het Saoedische voetbal. Met zijn overstap naar Al-Nassr in 2022 heeft hij namelijk de weg vrijgemaakt voor andere topspelers om ook naar de Saoedische competitie te komen. Zijn aanwezigheid heeft de aandacht voor het Saoedische voetbal vergroot en heeft geleid tot meer investeringen en de komst van andere grote namen, zoals Karim Benzema en N'Golo Kanté.

Ondanks zijn status als de eerste grote ster in het Saoedische voetbal, vertelt Ronaldo dat hij nooit echte druk heeft gevoeld. "Ik voelde totaal geen druk. Voor mij is de echte druk wat mensen in oorlogsgebieden ervaren. Zij hebben geen eten en worden 's nachts geconfronteerd met geweerschoten. Dat is voor mij ware druk."

Natuurlijk voelde Cristiano Ronaldo wel druk op professioneel vlak, maar de aanvaller benadrukt dat hij altijd vertrouwen heeft gehad in zijn capaciteiten, zowel op als buiten het veld. "Ik geloof in mezelf als ik voetbal, maar ook op andere gebieden in het leven. En waar ik ook speel, ik laat mijn niveau van voetbal zien." Daarnaast wist de aanvaller dat hij de League kon verbeteren en was hij er zeker van dat andere spelers hem zouden volgen. "Niet alleen om het financiële plaatje, maar ook om de cultuur van het Saoedische voetbal. Ik wist dat het voetbal daar zou veranderen door mijn komst."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cristiano Ronaldo over zijn aanpassing aan het leven in Saoedi-Arabië

Ronaldo vertelt verder dat de overgang naar Saoedi-Arabië voor hem geen grote uitdaging was. "Mijn hele leven een challenge geweest. Ik verliet mijn huis toen ik elf jaar oud was om in een grote stad te wonen. Later ben ik van Madeira naar Lissabon gegaan, vanuit daar weer naar Engeland, Italië en weer terug naar Spanje. Dus het was voor mij geen probleem om naar Saoedi-Arabië te verhuizen", legt hij uit. De aanvaller van Al Nassr maakt daarbij duidelijk dat hij gewend is aan deze levensstijl en "dat het een deel van zijn leven is geworden". "Aanpassen was gemakkelijk en ik hou van het leven daar met mijn gezin", voegt hij eraan toe.

Ster advertentie
Ster advertentie