Sport

Marokko wint de eerste Afrika Cup-wedstrijd met 3-0 van Tanzania

1. Newschevron right
  2. Marokko wint de eerste Afrika Cup-wedstrijd met 3-0 van Tanzania

Marokko begon de Afrika Cup met een overtuigende 3-0 overwinning op Tanzania. Ondanks een matige start met weinig spektakel in de eerste helft, wist Marokko toch een zakelijke overwinning te boeken. Youssef En-Nesyri was de ster van het team en boekte tegelijkertijd ook een mooie prestatie: hij werd de eerste Marokkaanse speler die op vier verschillende Afrika Cups heeft gescoord.

Ziyech en Amrabat

De in Nederland bekende namen zoals Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat begonnen aan de aftrap. Mede door hun spel kon Tanzania, dat voor de derde keer deelnam aan de Afrika Cup, weinig tegenstand bieden tegen de halvefinalist van het afgelopen WK.

Goals

In de eerste helft scoorde aanvoerder Saiss voor Marokko na een schot van Ziyech. Na een rode kaart voor Tanzania liep Marokko makkelijk uit naar een ruime overwinning. Azzedine Ounahi maakte de 2-0 na een combinatie met Amine Adli, en En-Nesyri zorgde na een voorzet van Hakimi voor het derde en laatste doelpunt van de Atlas Leeuwen.

Met drie punten op zak lost Marokko de torenhoge verwachtingen tot nu toe in. De volgende wedstrijden in de groepsfase worden gespeeld tegen Congo en Zambia.