Sport

Volgens media zit de Ballon d'Or al in de zak van Vinícius Júnior, eindigt boven Bellingham

foto: AFPfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Volgens media zit de Ballon d'Or al in de zak van Vinícius Júnior, eindigt boven Bellingham

Na elk seizoen houden de voetbalfans zich massaal bezig met de vraag: wie gaat er vandoor met de Ballon d'Or? Volgens de Spaanse sportkrant MARCA is het zo klaar als een klontje dat Vinícius Júnior over een maand gekroond zal worden tot de beste voetballer van het jaar.

'Vinícius Júnior op de hoogte van Ballon d'Or-winst'

Als het klopt wat MARCA onlangs schreef, dan zal niemand minder dan Vinícius Júnior de Ballon d’Or in ontvangst mogen nemen op 28 oktober. Deze zal tijdens het gala in Parijs worden uitgereikt. De krant stelde zelfs dat de 24-jarige stervoetballer al op de hoogte is gesteld van zijn winst. Wereldwijd kiezen de bondscoaches, aanvoerders van de nationale ploegen en voetbaljournalisten wie zichzelf mag kronen tot de beste voetballer.

Vinícius Júnior wint Ballon d'Or door sterk seizoen met Real Madrid

Vinícius Júnior kende een geweldig seizoen met Real Madrid. De Braziliaanse aanvaller won met zijn club de landstitel en de Champions League. Deze prestaties zouden een doorslag hebben gegeven in zijn mogelijke winst van de prestigieuze prijs. De 24-jarige dribbelaar scoorde vorig seizoen in totaal 24 keer voor zijn club en was in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund eenmaal trefzeker.

Carrièreverloop van Vinícius Júnior

Real Madrid trok Vinícius Júnior op zestienjarige leeftijd aan voor bijna vijftig miljoen euro. Na de overname verhuurde de Madrileense club hem aan zijn voormalige ploeg Flamengo. Vanaf achttienjarige leeftijd maakte de aanvaller deel uit van de Madrileense selectie. In zes seizoenen speelde Vinícius Juníor 272 wedstrijden. Daarin scoorde hij 86 goals en gaf hij tachtig assists. Naast deze geweldige prestaties, maakte de voetballer ook minder mooie momenten mee. Zo werd hij in Spanje vaak gediscrimineerd tijdens wedstrijden vanwege zijn huidskleur.

Ster advertentie
Ster advertentie