Sport

Oud-voetballer krijgt zeven jaar celstraf voor drugssmokkel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud-voetballer krijgt zeven jaar celstraf voor drugssmokkel

David Mendes da Silva moet zeven jaar de cel in. De oud-profvoetballer, ooit ook actief in het Nederlands elftal, werd veroordeeld voor drugshandel.

Straf lager uitgevallen

De straf is uiteindelijk lager uitgevallen dan de straf die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Het OM wilde namelijk dat Mendes da Silva tien jaar de cel in zou gaan voor het smokkelen van in totaal 1.584 kilo cocaïne. De rechtbank vindt dat Mendes da Silva schuldig is aan de invoer van 179 kilo cocaïne.

Omkoping

Volgens de rechter kocht Mendes da Silva een corrupte medewerker in de scheepvaart om. "Hiermee regelde hij dat de locatie van de drugscontainer werd doorgegeven, zodat de cocaïne uit de containers gehaald kon worden." De ex-voetballer zou daar 50.000 euro voor krijgen, de corrupte medewerker 100.000 euro. De drugs in deze zaak werd echter ontdekt door de douane en in beslag genomen.

carrière

Mendes da Silva kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal en speelde voor Sparta, Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Hij sloot zijn carrière in 2017 op 34-jarige leeftijd af bij Sparta.

Ster advertentie
Ster advertentie