Sport

Louis van Gaal noemt WK vooropgezet plan: "Messi moest wereldkampioen worden"

foto: NOS
  1. Newschevron right
  2. Louis van Gaal noemt WK vooropgezet plan: "Messi moest wereldkampioen worden"

Louis van Gaal heeft nog steeds moeite met de uitschakeling van het Nederlands elftal tijdens de kwartfinale van het WK afgelopen jaar. Dat liet hij maandagavond weten bij het Eredivisie-gala. De oud-bondscoach van Oranje deed opmerkelijke uitspraken en trok zelfs de integriteit van de organisatie in twijfel. Volgens Van Gaal was het toernooi een vooropgezet plan en moest Lionel Messi koste wat koste wereldkampioen worden.

'Messi moest kampioen worden'

Van Gaal, die tijdens het gala in het zonnetje gezet werd en de Eredivisie Oeuvre Award kreeg uitgereikt, blikte aan het eind van de avond voor de camera van de NOS terug op het afgelopen WK. Oranje verloor destijds na strafschoppen van de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië. De 72-jarige Van Gaal wil er eigenlijk niet veel over kwijt, maar laat zich toch verleiden tot een reactie. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is."

Volgens Van Gaal was er op het WK in Qatar maar één doel: Lionel Messi moest aan het einde van de rit de trofee omhoog houden. Dat maakt hij duidelijk als de verslaggever hem vraagt wat hij precies probeert te zeggen. "Daar bedoel ik alles mee wat ik zeg. Ja, het was een vooropgezet spel. Ik denk dat Messi wereldkampioen moest worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prostaatkanker

Het is inmiddels meer dan negen maanden geleden dat het WK in Qatar plaatsvond. In de tussentijd is Van Gaal flink in de weer met zijn gezondheid. Zo werd hij onlangs opnieuw geopereerd, nadat er in 2020 een agressieve vorm van prostaatkanker bij hem was geconstateerd. "Het is nog steeds hetzelfde liedje. Ik ben op 9 augustus weer geopereerd en er zijn complicaties opgetreden", legde Van Gaal tijdens het Eredivisie-gala uit. "Ik zal je niet vermoeien met wat er allemaal is gebeurd. Maar nu ziet het er aardig uit. Op 19 september moet ik terugkomen om te kijken hoe het ervoor staat. Ik hoop dat ik vanaf dan weer zelfstandig naar het toilet kan."

Ster advertentie
Ster advertentie