Sport

Mbappé beschuldigd door Zweedse media van verkrachtingszaak: "Geen toeval"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mbappé beschuldigd door Zweedse media van verkrachtingszaak: "Geen toeval"

Verschillende media melden dat Kylian Mbappé wordt onderzocht in verband met een verkrachtingszaak na zijn bezoek aan Stockholm. Mbappé zelf zegt dat het gaat om 'fake news'.

Mbappé 'betrokken' bij zaak

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet zou er een melding van verkrachting gedaan zijn bij de politie. Hier werd nog geen naam van de verdachte genoemd, maar bracht een andere Zweedse krant, genaamd Expressen, naar buiten dat het zou gaan om Mbappé. "Volgens informatie die Expressen heeft ontvangen, onderzoekt de politie de ster die redelijkerwijs verdacht wordt van verkrachting en seksuele aanranding", schreef de krant.

Mbappé reageert op zaak

De Franse international Kylian Mbappé bracht op 10 oktober een bezoek aan Stockholm met een groep vrienden. Volgens het rapport van Aftonbladet dineerden ze in een restaurant en gingen daarna naar een nachtclub. Mbappé en zijn groep verlieten Zweden op vrijdag.

In een post op X beweerde Mbappé dat er een verband is tussen het Aftonbladet-rapport en zijn hoorzitting voor een Franse competitiecommissie op dinsdag. Dit is onderdeel van zijn conflict met zijn voormalige club, Paris Saint-Germain, over wat hij zegt dat onbetaalde lonen zijn. Mbappé stelt namelijk dat hij 55 miljoen euro hoort te krijgen van zijn oude club. "FAKE NEWS!!!! Het wordt zo voorspelbaar, net voor de hoorzitting, alsof het toeval is", schreef Mbappé.

Ster advertentie
Ster advertentie