Sport

Wout Weghorst loopt geïrriteerd van het trainingsveld na opstootje met medespeler

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wout Weghorst loopt geïrriteerd van het trainingsveld na opstootje met medespeler

Wout Weghorst heeft de training van het Nederlands elftal zondag zichtbaar geïrriteerd verlaten. Na een botsing met Jurriën Timber gooide hij zijn shirt van zich af en stapte hij direct op de fiets naar het hotel.

De spits van Oranje raakte betrokken bij een conflict tijdens het partijspel op de training, waarbij Timber vond dat er sprake was van een overtreding. Bondscoach Ronald Koeman greep in toen Weghorst er niet over wilde ophouden. Koeman maakte duidelijk dat het conflict moest stoppen, maar Weghorst hervatte het laatste deel van de training met zichtbaar veel frustratie.

Transfer naar Ajax

Na een enerverend EK 2024, waar Weghorst een cruciale rol speelde voor Oranje, heeft hij zijn carrière voortgezet bij Ajax. Nadat hij tijdens het EK hij in de 83e minuut het winnende doelpunt wist te scoren tegen Polen, leverde dat hem een cultheldstatus onder de Oranje-fans. Ook werd hij vaak als super sub ingezet door Koeman, wat zijn waarde als impactspeler bevestigde. Na een moeilijke periode bij Manchester United en Burnley, tekende Weghorst deze zomer een tweejarig contract bij Ajax, een droomtransfer voor de spits die volgens hem als kind al fan was van de club​. "Ik had vroeger als kleine jongen een Ajax-tenue aan. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn opa een echte Ajax-fan was", aldus de 32-jarige Weghorst na het tekenen bij Ajax. "Als kleine jongen gingen we altijd op vakantie en reden we langs de ArenA. Toen zei ik altijd: Hier ga ik later voetballen."

Belangrijke periode

De training waarin het incident plaatsvond, volgde op de 5-2 overwinning van Oranje tegen Bosnië en Herzegovina in de Nations League. Het veldspel was om van te genieten, maar Koeman maakt duidelijk dat hij uitzonderlijke focus wilt. Eerder liet hij weten dat het verhaal tussen Oranje en Bergwijn voorbij is, na zijn tranfer naar Saudi-Arabië. Het Nederlands elftal maakt zich op voor nog belangrijkere wedstrijden en speelt komende dinsdag tegen Duitsland in de Nations League.

Ster advertentie
Ster advertentie