Sport

Bergwijn haalt uit naar Koeman: "Hij verliest zijn geloofwaardigheid"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bergwijn haalt uit naar Koeman: "Hij verliest zijn geloofwaardigheid"

Steven Bergwijn heeft gereageerd op de uitspraken van Ronald Koeman. De bondscoach vertelde deze week dat de kersverse aanwinst van Al-Ittihad niet meer opgeroepen zou worden voor het Nederlands elftal vanwege zijn transfer naar het Midden-Oosten. In gesprek met De Telegraaf bijt Bergwijn keihard van zich af. "Onder deze bondscoach wil ik niet meer voor Oranje spelen."

Steven Bergwijn reageert op Ronald Koeman

Steven Bergwijn gaat in het interview uitgebreid in op de berichtgevingen van deze week. Zo zegt hij dat hij het jammer vindt dat hij niet meer in aanraking komt voor het Nederlands elftal, maar zet hij zijn vraagtekens bij de manier waarop bondscoach Ronald Koeman dit naar buiten heeft gebracht. "Als hij een betrokken bondscoach was geweest, dan had hij me eerst gebeld. Nu moest ik het vanaf de tv vernemen. Ik heb ook veel mooie momenten met de bondscoach meegemaakt, dus dan is dit te makkelijk en dat valt me tegen van hem."

Volgens Bergwijn is het niet de eerste keer dat Koeman zich op een persconferentie laat verleiden tot knullige uitspraken. "Eerder had hij al publiekelijk een mening over Brobbey, die ook niet leuk was en waarvan hij later zei dat het niet handig was. Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid."

Bergwijn naar Al-Ittihad

Er is veel te doen om de stap van Bergwijn naar Saoedi-Arabië. Veel mensen zeggen namelijk dat het geen sportieve stap is, onder wie ook de bondscoach. "Ik kan hem verzekeren dat de competitie in Saoedi-Arabië beter is dan die in Nederland. Kijk welke topspelers daar voetballen", zegt de 26-jarige aanvaller daarover. "Kanté speelt er al een jaar en was op het EK de beste man tegen Oranje. En Aymeric Laporte, die in 2023 van Manchester City naar Al-Nassr ging, werd met Spanje Europees kampioen."

Bergwijn benadrukt dat hij teleurgesteld is dat Koeman geen interesse heeft getoond in zijn kant van het verhaal. "Hoe kun je zulke dingen zeggen zonder me te hebben gesproken? Dat ik 26 ben, dat klopt. Maar mag je zo’n stap alleen maken als je 32 bent? Ik ga er in alle opzichten op vooruit, sta duizend procent achter mijn keuze en ben blij met mijn nieuwe club."

foto: Instagram: Steven Bergwijn

Niet meer spelen onder Koeman

Het feit dat Koeman naar buiten bracht dat Bergwijn niet meer in aanraking komt voor Oranje, kwam aan als een harde klap bij de aanvaller. "Ik heb het altijd een eer gevonden om voor Oranje uit te komen." Toch heeft ook Bergwijn zijn conclusies getrokken na de berichtgevingen van deze week. Zo wil hij voorlopig niet meer voor Nederland uitkomen. "Onder deze bondscoach wil ik dat niet meer. Met iemand die me bewust zo neerzet in de media ben ik klaar."

De keuze om niet meer voor Oranje te spelen, heeft volledig te maken met de uitlatingen van Ronald Koeman. "Wie weet als er in de toekomst een nieuwe bondscoach komt. Want ikzelf zal nooit de deur volledig sluiten. En mijn ploeggenoten bij Oranje zal ik alleen maar steunen, zoals ze dat bij mij ook doen." Bergwijn heeft van zijn medespelers "alleen maar mooie berichten gehad" na zijn transfer. "Iedereen is blij voor me. Zo kan het ook.”

foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie