Sport

Steven Bergwijn gaat 27 miljoen verdienen: "Soms moet je aan jezelf denken"

foto: ESPN
  1. Newschevron right
  2. Steven Bergwijn gaat 27 miljoen verdienen: "Soms moet je aan jezelf denken"

Met een grote glimlach stond Steven Bergwijn vannacht ESPN te woord. Voor de 26-jarige voetballer was het een stressvolle dag met een mooi einde: zijn transfer van Ajax naar Al-Ittihad werd op tijd afgerond voordat de deadline verstreek. Hoewel de voetbalcompetitie in Saoedi-Arabië aan het groeien is, maakte Bergwijn er geen geheim van dat het financiële aspect ook invloed heeft op zijn vertrek. "Soms moet je aan jezelf denken", aldus de voetballer die naar verluidt negen miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Bergwijn van Ajax naar Al-Ittihad

De achtbaan richting Saoedi-Arabië kwam gisterenochtend rond negen uur op gang. Zodra Bergwijn uit bed stapte, werd hij gebeld met het nieuws rondom zijn transfer. Daarna was het aan zijn zaakwaarnemer om alles in orde te maken, terwijl ook Ajax haastig een vervanger probeerde te regelen. De club wilde Bergwijn namelijk alleen van de hand doen, als er een waardige speler voor in de plaats kwam. En dat allemaal op de laatste dag van de transfermarkt, dus veel tijd was er niet. "Het was vooral wachten, wachten, wachten", zegt Bergwijn over de soap. "Veel stressen, maar uiteindelijk is het allemaal goedgekomen."

Voor de voormalig aanvoerder van Ajax was het niet vanzelfsprekend dat hij Amsterdam deze zomer zou verlaten. "Ik heb altijd tegen iedereen gezegd dat ik niet weg hoef, omdat ik gelukkig ben bij Ajax. Maar soms moet je ook aan jezelf denken. Dit is voor mij gewoon een mooie stap."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Salaris Bergwijn

Sinds Cristiano Ronaldo in 2022 de overstap maakte naar Al-Nassr, zijn veel grote spelers hem gevolgd richting de Saoedische voetbalcompetitie. Denk aan Neymar, Sadio Mané en Karim Benzema, maar ook onze eigen Georginio Wijnaldum. "Heel veel grote spelers gaan erheen. Het is inmiddels een serieuze competitie", zegt Bergwijn over de ontwikkeling die het voetbal in Saoedi-Arabië doormaakt.

Toch zijn er ook mensen die vinden dat de international in Europa moet blijven spelen om het maximale uit zijn carrière te halen. Bergwijn is het daar niet mee eens. "Ik ben 26 jaar oud en heb al veel meegemaakt. In veel competities gespeeld, op een WK en EK gestaan. Dan is dit gewoon een heel mooi avontuur." De voetballer maakt er echter geen geheim van dat ook het financiële aspect een rol speelt. "Het is goed voor iedereen", vertelt hij met een grote glimlach. Naast het feit dat Bergwijn in totaal 27 miljoen euro gaat verdienen, ontvangt Ajax een bedrag dat kan oplopen tot 25 miljoen euro.

Ster advertentie
Ster advertentie