Sport

Messi leidt Inter Miami naar de finale van de Leagues Cup

1. Newschevron right
  2. Messi leidt Inter Miami naar de finale van de Leagues Cup

Het gaat Lionel Messi voor de wind in de Amerikaanse voetbalcompetitie. De 36-jarige Argentijn hielp Inter Miami afgelopen dinsdag dankzij een doelpunt naar de finale van de Leagues Cup. De club uit Miami won met 1-4 van Philadelphia Union.

Na twintig minuten trefzeker

Na de openingstreffer van Jozef Martínez in de derde minuut wist Messi na twintig minuten de voorsprong van Inter Miami te vergroten. De Argentijnse sterspeler kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, waarna hij richting de goal dribbelde om vanaf ongeveer 30 meter de bal in de rechterhoek te schieten. Kort voor rust maakte oud-Barcelona-speler Jordi Alba de 0-3. In de tweede helft kwam Philadelphia Union één keer tot scoren en bepaalde Miami-aanvaller David Ruiz in de slotfase van de wedstrijd de eindstand.

Negende goal voor Inter Miami

Het is alweer het negende doelpunt van Messi in zes wedstrijden voor Inter Miami. In de laatste vijf overwinningen was de wereldkampioen ook al trefzeker. Aanstaande zaterdag staat Inter Miami in de finale tegen Nashville SC. Laatstgenoemde was in de halve finales te sterk voor het Mexicaanse Monterrey.

Eerste internationale toernooi

Mede dankzij Messi neemt Inter Miami volgend jaar voor het eerst deel aan een internationaal toernooi. Aangezien de club uit Florida in de finale van de Leagues Club staat, is Inter Miami verzekerd van deelname aan de Concacaf Champions Cup. Dat is het belangrijkste toernooi voor clubs uit Noord- Midden-Amerika en het Caribisch gebied en is vergelijkbaar met de Champions League in Europa.