Sport

Ontroerende beelden: Liverpool-aanvaller Luis Diáz is eindelijk herenigd met zijn vader

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ontroerende beelden: Liverpool-aanvaller Luis Diáz is eindelijk herenigd met zijn vader

Een emotioneel moment voor Liverpool-aanvaller Luis Diáz. Hij zag zijn vader, die onlangs ontvoerd werd door het nationale vrijheidsleger van Colombia, na lange tijd weer terug. Diáz was in Colombia voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Brazilië en Paraguay.

Emotioneel moment

Op het X-account van het Colombiaanse nationale elftal werden beelden gedeeld van de emotionele ontmoeting tussen vader en zoon. "Welkom thuis, we houden van je en we zijn meer één dan ooit", luidt de tekst die gericht is aan Luis Diáz.

De ouders van de voetballer werden ontvoerd door het Nationale Vrijheidsleger van Colombia. Zijn moeder werd al snel vrijgelaten, maar zijn vader moest langer wachten op zijn vrijheid. Het Colombiaanse leger werd ingezet om Diáz' vader terug te halen, maar het vrijheidsleger stelde de eis dat het Colombiaanse leger zich moest terugtrekken. Uiteindelijk gebeurde dit en werd zijn vader vrijgelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontvoering

De ouders van Díaz werden op 28 oktober bij een tankstation door gewapende mannen op motoren overmand. De auto van het paar werd ook meegenomen. Zijn moeder werd na dag al vrijgelaten, maar zijn vader kwam pas twaalf dagen later vrij.

Ster advertentie
Ster advertentie