Sport

1. Newschevron right
  2. Nederlandse rolstoelbasketballers beginnen Paralympische Spelen 2024 met overweldigende overwinning op Japan

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn de Paralympische Spelen 2024 in Parijs uitstekend begonnen met een overtuigende overwinning op Japan. In hun eerste groepswedstrijd domineerde Nederland van begin tot eind en won met 87-34.

Nederland verslaat Japan met 87-34 in rolstoelbasketbal

Nederland startte sterk en nam snel een 29-7 voorsprong, wat de toon zette voor de rest van de wedstrijd. Vooral dankzij hun hoge schotpercentage in de eerste twee kwarten kon het team een flinke voorsprong opbouwen en behouden. Bo Kramer blonk uit als ster van het Nederlandse team, met een indrukwekkende 25 punten, waardoor Oranje bij rust een goede voorsprong had (51-16).

Uitblinker Bo Kramer leidt Nederland naar overwinning

Hoewel Nederland in het derde kwart iets verslapte, wisten ze dit kwart alsnog met 12-4 te winnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam er een kink in de kabel toen de Japanse speelster Chihiro Kitada in botsing kwam met Mariska Beijer en met een brancard het veld moest verlaten. Ondanks deze tegenslag herpakten de Nederlandse rolstoelbasketballers zich snel. En dankzij de 28 punten van Beijer eindigde de wedstrijd in een overtuigende overwinning voor Nederland.

Nederland tegen Verenigde Staten

De eerst volgende wedstrijd van de Nederlandse rolstoelbasketballers staat gepland voor aanstaande zaterdag om 18:15 uur. In deze wedstrijd zal Nederland het opnemen tegen de Verenigde Staten. Het rolstoelbasketbal op de Paralympische Spelen duurt tot en met 2 september en het Nederlandse team speelt in poule B samen met Japan, de Verenigde Staten en Duitsland.