Sport

Noa Lang krijgt vijandige ontvangst van Feyenoord-Fans

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Noa Lang krijgt vijandige ontvangst van Feyenoord-Fans

Gisteren gingen Feyenoord en PSV de strijd aan met elkaar met als doel de felbegeerde Johan Cruijff Schaal binnen te harken. Feyenoord stak de winst in hun zak na een spannende strafschoppenserie en ging er met de trofee vandoor. Ondanks dat de meeste Feyenoordsupporters hun vreugde met elkaar vierden, lieten sommigen zich van hun slechtste kant zien en gaven ze Noa Lang allesbehalve een warme ontvangst.

Reactie van Feyenoord-fans

Tijdens de wissel lieten de Feyenoord-fans zich van hun slechtste kant zien. Lang was ooit een jeugdspeler van Feyenoord, maar heeft zijn Ajax-achtergrond nooit verborgen gehouden. Dit leidde tot heftige reacties van de Rotterdamse supporters tijdens zijn wissel. Zo riepen de Feyenoordsupporters vanuit het uitvak antisemitische leuzen zoals "Joden lopen altijd weg".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Antisemitisme en vandalisme

Het is geen geheim dat Noa Lang niet geliefd is in Rotterdam. De fans van Feyenoord maakten hun afkeer duidelijk met vandalisme in het Philips Stadion, waaronder antisemitische leuzen zoals: "Noa k* jood" op de wc's. En daar bleef het niet bij. Zo meldt VoetbalUltras dat de Feyenoordsupporters verschillende ruimtes in het stadion hebben beklad met soortgelijke leuzen.

Noa Lang terug in de basis

Naast het feit dat Noa Lang te maken krijgt met antisemitisme, had hij het al niet makkelijk. Zo zegt de aanvaller in een interview met ESPN NL dat hij in een heel diep dal zat, waar hij nog steeds niet helemaal uit is. "Ik ben gewoon eerlijk, het is gewoon een trauma en ik heb mentaal nog wat werk te doen", aldus Lang. Ondanks de tegenslagen keerde de voetballer vorig jaar terug in de basis van PSV. "Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar het gaat wel echt beter."

Ster advertentie
Ster advertentie