Sport

Ajax-aanwinst Jordan Henderson mag niet met zijn favoriete rugnummer spelen

foto: Ajax
  1. Newschevron right
  2. Ajax-aanwinst Jordan Henderson mag niet met zijn favoriete rugnummer spelen

De sensationele transfer die al een aantal dagen in de lucht hing, is eindelijk rond: Jordan Henderson maakt de overstap van Al Ettifaq naar Ajax. De oud-speler van Liverpool tekent een contract voor 2,5 jaar bij de club uit Amsterdam. Henderson kan niet wachten om het Ajax-shirt te dragen, maar zal dat moeten doen zonder zijn favoriete rugnummer.

Nummer 14

Normaal gesproken speelt Jordan Henderson met nummer veertien. "Maar ik begrijp dat dat hier een iconisch nummer is", aldus Henderson tegenover Ajax TV. Op de zestigste verjaardag van Johan Cruijff heeft Ajax het rugnummer 'voor altijd' toegewezen aan de legendarisch clubicoon. "Ik kwam erachter dat ik dat nummer hier niet mag gebruiken vanwege Johan Cruijff, wat natuurlijk heel begrijpelijk is."

In plaats van nummer veertien zal Henderson het shirt met nummer zes dragen. "Iedereen hier zei dat ze me graag rugnummer zes wilden geven. Dat is toevallig ook de dag waarop mijn zoon jarig is en het nummer waar mijn vader mee speelde toen hij jong was. Hopelijk is dat een goed voorteken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jordan Henderson naar Ajax

Jordan Henderson maakt de overstap van het Saoedische Al Ettifaq. De 33-jarige Engelse middenvelder had eigenlijk nog een contract tot 2026, maar is met zijn voormalige club een ontbinding overeengekomen. "Het is een moeilijk jaar voor Ajax geweest, maar dat was het laatste half jaar ook voor mij. Hopelijk kunnen we elkaar helpen om samen vooruit te gaan en aan een succesvolle toekomst te werken."

De transfer van Henderson naar Ajax wordt gezien als een sensationele overgang. De hardwerkende middenvelder was jarenlang een van de spelmakers bij Liverpool, waar hij als aanvoerder onder meer de Champions League won. Met zijn ervaring moet hij de ploeg van John van 't Schip bij de hand zien te nemen. De Amsterdammers zijn bezig aan een teleurstellend seizoen en staan momenteel vijfde in de Eredivisie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie