Sport

'Vinícius Jr. (24) krijgt aanbod vanuit Saoedi-Arabië van meer dan één miljard euro'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Vinícius Jr. (24) krijgt aanbod vanuit Saoedi-Arabië van meer dan één miljard euro'

Voetballer Vinícius Jr., sterspeler van Real Madrid, heeft een aanbod ontvangen om voor meer dan 1 miljard euro naar Saoedi-Arabië te verhuizen. Volgens rapporten van onder andere Reuters en ESPN, hebben Saoedische functionarissen de 24-jarige Braziliaan een vijfjarig contract aangeboden ter waarde van ongeveer €200 miljoen euro per seizoen, exclusief bonussen, om te spelen in de Saudi Pro League (SPL).

Wordt Vinícius Jr. de best betaalde voetballer ter wereld?

Vinícius Jr. wordt al een tijd lang gezien als een van de grootste talenten. De Braziliaan scoorde in de afgelopen Champions League-finale nog één goal en won daarmee de hoogst haalbare prijs binnen het Europese voetbal. Het aangeboden contract zou Vinícius niet alleen een van de bestbetaalde voetballers ter wereld maken, maar ook een tienjarig ambassadeurschap aanbieden in aanloop naar het WK 2034, dat in Saoedi-Arabië zal plaatsvinden. Vinícius heeft volgens de bron nog geen definitieve beslissing genomen en overweegt het aanbod zorgvuldig met zijn team.

Supersterren in de SPL

Als Vinícius Jr. ingaat op het aanbod vanuit Saoedi-Arabië, zou hij zich ook aansluiten bij andere wereldsterren zoals Cristiano Ronaldo, Neymar en Karim Benzema, die momenteel al in de SPL spelen. Wat Vinícius bijzonder maakt, is dat hij deze stap op relatief jonge leeftijd zou nemen, met de beste jaren van zijn carrière nog voor de boeg.

Het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië, dat eigenaar is van de vier grootste clubs in de SPL, waaronder Al-Hilal en Al-Nassr, drijft deze megadeals in een poging om het land op de wereldvoetbalkaart te zetten.

Nieuwe ster bij Real Madrid

Real Madrid kreeg deze zomer een nieuwe sterspeler in hun selectie. Kylian Mbappé (25) tekende transfervrij bij de wereldberoemde Spaanse club. Maar liefst 100.000 fans hadden zich aangemeld voor de officiële presentatie in het Estadio Santiago Bernabéu. De Fransman tekende een vijfjarig contract bij Real Madrid en verdient een basissalaris van zo’n €15 miljoen euro netto per jaar. Dit bedrag komt ongeveer neer op €288.000 euro per week en is exclusief bonussen, die zijn totale jaarlijkse verdiensten kunnen laten oplopen tot €30 miljoen euro bruto.

Ster advertentie
Ster advertentie