Sport

Quincy Promes clubloos nadat Spartak Moskou zijn contract niet verlengt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes clubloos nadat Spartak Moskou zijn contract niet verlengt

De Russische voetbalclub Spartak Moskou heeft bekend gemaakt dat Quincy Promes de club heeft verlaten. Zijn contract liep deze zomer af en de club heeft besloten om deze niet te verlengen. Momenteel zit de 32-jarige voetballer in Dubai waar hij zijn uitleveringsproces naar Nederland afwacht. In Nederland werd hij twee keer veroordeeld voor een steekincident en drugshandel.

Contract afgelopen

Spartak Moskou postte op social media een foto van Promes met de bekendmaking dat zijn contract officieel is afgelopen. De aanvaller werd tijdens een trainingskamp met zijn club aangehouden op het vliegveld van Dubai. Dit ging om een incident waarbij hij in een gehuurde auto doorreed na een ongeluk. De Nederlandse autoriteiten vroegen meteen om zijn uitlevering en wellicht met succes: Promes werd vastgehouden en momenteel loopt zijn uitleveringsproces. Na ruim twee maanden mocht de oud-Ajax-speler zijn proces in vrijheid afwachten. Wel is hem verboden de Verenigde Arabische Emiraten te verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Financiële domper

Op financieel vlak is dit een flinke domper voor Promes. Met het niet verlengen van zijn contract loopt de Amsterdamse voetballer miljoenen mis. Kort na zijn aanhouding in Dubai besloot Spartak Moskou om geen salaris meer uit te keren aan Promes. Hierover zei de algemeen directeur van Spartak Moskou: "We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is. Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij afwezig is van de ploeg.”

Veroordelingen

In totaal is Promes tot een gevangenisstraf van zeven en een half jaar veroordeeld. De rechter achtte bewezen dat de aanvaller zijn neef in 2020 in zijn knie zou hebben gestoken op een familiefeest. Daarvoor kreeg Promes een celstraf van anderhalf jaar. Daarnaast oordeelde de rechter dat de voetballer zich schuldig heeft gemaakt aan het smokkelen van 1300 kilo cocaïne. Hiervoor kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd van zes jaar.

Het is nietbbekend of en wanneer Promes zal worden uitgeleverd aan Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie