Sport

Anwar El Ghazi vindt nieuwe club na veelbesproken ontslag bij FSV Mainz

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi vindt nieuwe club na veelbesproken ontslag bij FSV Mainz

Anwar El Ghazi heeft een nieuwe club gevonden, nadat hij afgelopen jaar onterecht werd ontslagen bij FSV Mainz. De voetballer sprak zich via social media uit over de situatie in Palestina, waarna hij door de Duitse club op straat werd gezet. Hoewel de rechter onlangs bepaalde dat het ontslag ongeldig is, heeft El Ghazi toch besloten om zijn geluk bij een andere club te vervolgen.

Anwar El Ghazi naar Cardiff City

El Ghazi maakt de overstap naar Cardiff City. De ploeg komt uit in de Championship, het tweede niveau van Engeland. "Ik heb er zin in, ben hongerig en kijk ernaar uit voor deze club te spelen", vertelt de voetballer bij zijn presentatie. "De stad is geweldig. Vanaf het moment dat ik hier aan ben gekomen, voel ik me goed."

Het Engelse voetbal is niet nieuw voor El Ghazi. Zo speelde hij eerder al voor Aston Villa, iets wat Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman als een groot voordeel ziet. "Hij weet wat het voetbal in Engeland inhoudt, dus hij kan ons erg helpen. Ik denk dat de fans in het stadion zullen genieten van zijn skills en moves op het veld. Hij heeft nog wat tijd nodig om helemaal klaar te zijn, maar we gaan er alles aan doen om hem fit maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weg bij Mainz na rel om Palestina

Het juridische conflict tussen Anwar El Ghazi en FSV Mainz is er een die de gemoederen lang bezighield. El Ghazi werd, nadat hij zijn steun uitsprak voor de Palestijnen, gewaarschuwd door zijn werkgever. De 29-jarige voetballer voerde vervolgens een gesprek met Mainz, waarna de voetbalclub stelde dat El Ghazi zijn excuses had aangeboden.

De tweevoudig Nederlands international ontkrachtte dit op social media en zei dat hij absoluut geen afstand nam van zijn eerdere solidariteit met de Palestijnen. Mainz besloot El Ghazi daardoor op staande voet te ontslaan, terwijl zijn contract pas eind juli 2024 afliep. De rechter bepaalde onlangs echter dat het ontslag ongeldig was, waardoor het contract automatisch met een jaar werd verlengd, omdat Mainz in komend seizoen in de Bundesliga actief blijft. Het is niet duidelijk of de Duitse club een transfersom overhoudt aan de overstap van El Ghazi naar Cardiff City.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie