Sport

Australische breakdancer niet blij met haat tijdens Olympische Spelen: “Heb alles gegeven”

foto: AFPfoto: NOS
  1. Newschevron right
  2. Australische breakdancer niet blij met haat tijdens Olympische Spelen: “Heb alles gegeven”

De Australische breakdancer Rachael Gunn kreeg de afgelopen tijd veel kritiek op haar deelname aan de Olympische Spelen. Volgens sommigen waren haar prestaties ondermaats en dat zorgde ervoor dat ze te maken kreeg met veel online pesterijen. Rachael Gunn heeft zich al die tijd stilgehouden, maar nu heeft de 36-jarige breakdancer gereageerd op alle grappen en kritiek. “Het is verwoestend.”

Australische breakdancer kreeg veel haat tijdens Spelen

De Australische breakdancer Gunn, die gaat onder haar podiumnaam Raygun, viel tijdens haar deelname aan de Olympische Spelen in negatieve zin op. Zo ging ze viraal omdat haar dansmoves er volgens kijkers slecht uitzagen. Mensen op het internet waren dan ook erg snel met het plaatsen van reacties waarin ze de Australische breakdancer publiekelijk belachelijk maakten. Ook de jury had geen hoge pet op van haar prestaties. Zo kreeg ze in al haar drie wedstrijden nul punten toegekend.

Australische breakdancer reageert op haat

Rachael Gunn besloot onlangs de stilte te breken en vertelde op sociale media over de impact van de pesterijen. “Ik had niet verwacht dat mijn optreden voor zoveel haat zou zorgen. Het heeft een verwoestend effect op mij gehad.” Daarnaast roept ze de media op om te stoppen met het lastigvallen van haar familie. Onlangs werd er een petitie opgezet om ervoor te zorgen dat de Australische breakdancer en het Australisch Olympisch Comité (AOC) hun excuses aanbieden voor de deelname van Rachael Gunn. Deze is inmiddels 50.000 keer ondertekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deelname aan Olympische Spelen van Australische breakdancer

De Australische breakdancer kreeg naar eigen zeggen de kans om deel te nemen aan de Olympische Spelen en die greep ze met beide handen aan. "Ik nam mijn deelname aan de Olympische Spelen erg serieus. Ik heb in aanloop naar de Spelen hard gewerkt en ik heb alles gegeven.” De Australische breakdancer is dan ook erg dankbaar voor haar deelname: “Ik ben vereerd dat ik mocht deelnemen aan en aanwezig mocht zijn bij het debuut van breakdance op de Spelen."

Ster advertentie
Ster advertentie