Entertainment

Petitie gestart tegen Australische breakdancer tijdens Olympische Spelen: "Moet excuses aanbieden"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Petitie gestart tegen Australische breakdancer tijdens Olympische Spelen: "Moet excuses aanbieden"

De Australische breakdancer Rachael Gunn zorgde voor veel commotie door haar deelname aan de Olympische Spelen. Haar dancemoves vielen niet helemaal in de smaak bij iedereen, waardoor er een anonieme petitie tegen haar is gestart.

Petitie tegen breakdancer

De 36-jarige Rachael Gunn kwam onder vuur te liggen en werd het mikpunt van kritiek en spot. Op maandag werd er een petitie gestart op change.org, waarin geëist wordt dat Gunn en chef de mission Anna Meares excuses aanbieden voor "onethisch handelen" in het selectieproces voor de Olympische Spelen. Deze petitie heeft inmiddels meer dan 45.000 handtekeningen verzameld.

Het Australisch Olympisch Comité (AOC) heeft change.org verzocht om de petitie onmiddellijk te verwijderen. AOC-voorzitter Matt Carroll noemde de petitie "verachtelijk en misleidend" en benadrukte in een verklaring dat Gunn en Meares allebei niet betrokken waren bij het selectieproces.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Australisch Olympisch Comité: "Deze petitie komt neer op pesten en intimidatie"

De voorzitter van het Australisch Olympisch Comité noemt de petitie tegen de Australische breakdancer dan ook pestgedrag. "Deze petitie komt neer op pesten en intimidatie. Het heeft geleid tot publieke haat zonder enige feitelijke basis. Dit is onacceptabel. Geen enkele atleet die zijn of haar land vertegenwoordigt op de Spelen, zou op deze manier behandeld mogen worden", concludeerde Carroll.

De deelname van de Australische breakdancer Rachael Gunn aan de Olympische Spelen in Parijs zorgde voor veel controverse. Ondanks haar inspanningen, wist Gunn niet te concurreren met de andere breakdancer. Ze kreeg veel aandacht op sociale media vanwege haar opvallende bewegingen, waaronder een kangoeroe-imitatie die viral ging.

Ster advertentie
Ster advertentie