Sport

Turkije wint van Georgië tijdens EK: "Historisch goal door Arda Güler"

1. Newschevron right
  2. Turkije wint van Georgië tijdens EK: "Historisch goal door Arda Güler"

Turkije heeft tijdens hun eerste wedstrijd van het EK gewonnen tegen Georgië. Hoewel er sprake was van hevige regenbuien en vechtende fans zorgden de Turkse voetballers voor een winst van 3-1.

Turkije wint wedstrijd

De wedstrijd tussen Turkije en Georgië was niet alleen heel spannend op het veld, maar ook op de tribunes. Voordat de wedstrijd begon, moest de Duitse politie de aanhangers van beide partijen uit elkaar halen, nadat ze met elkaar op de vuist gingen en voorwerpen naar elkaar gooiden. Daarnaast werd het duel geteisterd door hevige regenbuien.

De eerste goal werd al in de vijfentwintigste minuut gemaakt door Turkije. Zeven minuten later werd het eerste EK-goal ooit van Georgië gemaakt. De tweede helft van de wedstrijd was iets rustiger, totdat Arda Güler een fantastische goal maakte. De Turkse voetballer, die ook speelt bij Real Madrid, maakte namelijk een goal die zelfs 'historisch' wordt genoemd. "Een sensationeel doelpunt van een sensationele speler", reageerde de NOS-commentator Arman Avsaroglu op de goal. Uiteindelijk won Turkije de wedstrijd dan ook met een score van 3-1.