Up 2 Date

Meerderheid Tweede Kamer besluit over fatbikes: “Helmplicht en minimumleeftijd van 14”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Meerderheid Tweede Kamer besluit over fatbikes: “Helmplicht en minimumleeftijd van 14”

Het lijkt erop dat een meerderheid van de Tweede Kamer tot een overeenstemming is gekomen wat betreft fatbikes. De VVD, NSC, BBB en PVV zijn het erover eens dat er een helmplicht ingevoerd moet worden en daarnaast ziet het kabinet graag een minimumleeftijd van veertien jaar, zo meldt NU.nl.

Helmplicht en minimumleeftijd veertien jaar voor fatbikes

Volgens het kabinet is het erg gevaarlijk dat kinderen tussen de tien en veertien jaar op een fatbike. Zo zou deze leeftijdsgroep vaak betrokken raken bij verkeersongevallen. Daarom besluit een meerderheid van de Kamer om een leeftijdsgrens in te stellen van veertien. Fatbikes worden in sommige gevallen ook opgevoerd waardoor ze vaak harder gaan dan 25 kilometer per uur. Door de vele ongelukken is het voor de Kamer noodzakelijk dat fatbike-gebruikers in de toekomst een helm gaan dragen.

Fatbike wetswijziging

De instemmende partijen geven PVV-Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Barry Madlener, tot eind 2024 om de wetswijziging uit te werken. Zo zal er bijvoorbeeld gekeken worden op welke gronden een fatbike kan worden onderscheiden van een normale e-bike. Zo is het bijvoorbeeld een optie om het gewicht van de fiets daarin mee te nemen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de nieuwe maatregelen ingevoerd zullen worden

Ster advertentie
Ster advertentie