Up 2 Date

Donny M. barst in huilen uit tijdens rechtszaak: “Dit had nooit mogen gebeuren”

foto: Donny M.
  1. Newschevron right
  2. Donny M. barst in huilen uit tijdens rechtszaak: “Dit had nooit mogen gebeuren”

Donny M. mocht vandaag in de rechtbank aantreden voor het laatste woord. De man, die in 2022 de negenjarige Gino ontvoerde, drogeerde, verkrachtte en vermoordde, barstte tijdens de schokkende rechtszaak in huilen uit tijdens zijn verklaring.

Donny M. betuigt huilend zijn spijt in rechtszaal

Tijdens de gelegenheid om het laatste woord te voeren in de rechtbank zei Donny M.: "Ik wil sorry zeggen voor wat er met Gino is gebeurd. Sorry voor wat die jongen heeft moeten doorstaan door mij." M. zei zich te beseffen dat hij “niet alleen het leven van Gino heeft afgenomen, maar ook dat van zijn familie”. Ook vertelde M. aan de rechter en aan de nabestaanden van Gino dat hij zich ervan bewust is dat hij de samenleving geschokt heeft met zijn “afschuwelijke daad”. De 24-jarige Donny, die eerder bekende Gino vermoord te hebben, betuigde zijn spijt aan de nabestaanden. “Ik hoop na mijn behandeling meer inzichten en antwoorden te hebben voor de familie van Gino als ze daarvoor openstaan.”

Verklaring advocaat van Donny M. na strafeis

Eerder deze week eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 28 jaar tegen Donny M. plus oplegging van tbs met dwangverpleging. De advocaat van M., Sjanneke De Crom, sprak van een “absurde hoge eis”. De Crom benadrukte dat de grootst denkbare nachtmerrie voor de familieleden van Gino is uitgekomen. Hierover zei de advocaat: "Het immense verdriet en het leed gaat bij iedereen door merg en been, ook bij ons. Wij willen dan ook eerst ons medeleven betuigen aan de nabestaanden. Wij wensen hen veel sterkte." Toch is ze van mening dat de strafeis buitenproportioneel is. Zo wees de advocaat op de zaak van Thijs H. H. bracht in 2019 drie mensen om het leven en kreeg 18 jaar cel en tbs.

Op 27 november zal de rechter het vonnis uitspreken tegen Donny M.

Ster advertentie
Ster advertentie