Up 2 Date

Rai Vloet in beroep tegen celstraf van 2,5 jaar voor dodelijk ongeval

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rai Vloet in beroep tegen celstraf van 2,5 jaar voor dodelijk ongeval

Rai Vloet gaat in beroep tegen de 2,5 jaar celstraf die hij kreeg voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in 2021, waarbij een 4-jarige jongetje om het leven kwam. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoger beroep

De advocaat van Vloet zegt in gesprek met het AD dat de 27-jarige Vloet zich genoodzaakt voelt om in hoger beroep te gaan. "Omdat ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat." Beide partijen hebben tot maandag om beroep aan te tekenen, maar kunnen deze tot dat moment ook weer intrekken. "Als zij het intrekken op het laatste moment en wij hebben niks ingediend, dan is de straf ineens onherroepelijk", legt zijn advocaat uit.

2,5 jaar cel

Eerder deze maand werd Vloet door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar en een rijontzegging van 4 jaar. Het is volgens de rechtbank bewezen dat Vloet door zijn roekeloze rijgedrag een ongeluk veroorzaakte waarbij de 4-jarige Gio Roos uit Zoetermeer om het leven kwam.

De straf viel lager uit dan de 3,5 jaar die Het Openbaar Ministerie in maart eiste. De rechter hield bij de uitspraak van vandaag rekening met het feit dat alle aandacht rondom de zaak gevolgen heeft gehad voor de carrière van Vloet, dat hij geen strafblad heeft en berouw heeft getoond.

Ster advertentie
Ster advertentie