Up 2 Date

RTL-directie wil in gesprek met slachtoffers van 'The Voice of Holland'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. RTL-directie wil in gesprek met slachtoffers van 'The Voice of Holland'

De directie van RTL wil in gesprek met de slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Dit hebben ze besloten naar aanleiding van een extern onderzoek bij het RTL 4-programma. Het bedrijf heeft inmiddels contact opgenomen met advocaat Sébas Diekstra, die de slachtoffers juridisch bijstaat.

Onderzoek

In opdracht van producent ITV deed advocatenkantoor Van Doorne onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Dat onderzoek werd gestart naar aanleiding van de uitzending van het Youtube-programma BOOS in januari 2022. In het rapport dat woensdag werd gepubliceerd, staat dat er meerdere gevallen van ongepast gedrag hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks lijkt te zijn gedaan met de meldingen.

In gesprek

De afgelopen maanden heeft RTL ervoor gekozen om niet zelf de slachtoffers te benaderen vanwege de lopende onderzoeken. Advocaat Diekstra noemde dit 'onzorgvuldig'. In een gesprek met NU.nl zegt hij: ''Dat kweekt onbegrip. Voel je dan niet dat het om slachtoffers gaat?'' RTL staat nu wel open voor een gesprek met de slachtoffers en heeft inmiddels contact opgenomen met Diekstra. De advocaat laat weten dat hij het gesprek aan wil gaan met de directie en dat ook een aantal van zijn cliënten hier open voor staat.

Ster advertentie
Ster advertentie