Up 2 Date

Twee Franse tieners verkrachtten Joods meisje (12): "Antisemitische misdaad"

foto: ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Twee Franse tieners verkrachtten Joods meisje (12): "Antisemitische misdaad"

Twee Franse jongens van twaalf en dertien jaar oud zijn dinsdag opgepakt, omdat ze een meisje hebben verkracht. Ook hebben ze haar met de dood bedreigd en het slachtoffer mishandeld, omdat ze Joods is. Justitie en de Franse president Emmanuel Macron spreken van een antisemitische misdaad.

Groepsverkrachting

Het voorval vond op zaterdag plaats in Courbevoie, een voorstad van Parijs. Het 12-jarige meisje deed aangifte en vertelde aan de lokale politie dat ze verkracht is en werd mishandeld. De daders hebben haar op allerlei manieren gepijnigd, seksueel misbruikt en uitgescholden. Ook hebben ze seksuele beelden van haar rondgestuurd. Het meisje verklaarde dat de jongens ook nog 200 euro van haar eisten en dreigden met nog meer geweld als ze weigerde te betalen.

Het openbaar ministerie van Nanterre heeft de daders aangeklaagd voor groepsverkrachting, religieus gemotiveerd geweld, doodsbedreigingen en het doorsturen van de seksuele beelden. Volgens Franse media was een van de daders het ex-vriendje van het slachtoffer. Zij schrijven dat de jongen woedend was, omdat het meisje zou hebben verzwegen dat ze Joods is. Naast de twee daders was er nog een derde jongen (13) aanwezig die betrokken zou zijn bij de misdaden, maar niet bij de verkrachting. Hij is ook opgepakt en zal veroordeeld worden voor antisemitisme en geweld. Verder zal hij als getuige gehoord worden over de groepsverkrachting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Antisemitisme

Macron reageerde met afschuw op de antisemitistische misdaad en veroordeelde deze dan ook fel. Niet alleen de Franse president, maar ook het volk reageert geschokt. Dinsdagavond gingen honderden mensen massaal de straat op in Parijs om te demonstreren tegen antisemitisme. Ook in de stad Lyon kwam een honderdtal mensen bijeen en herhaalden leuzen zoals "Joden verkracht, Republiek in gevaar."

Volgens Macron worden Franse scholen bedreigd door een "plaag van haat en antisemitisme" en roept hij scholen op om discussies te voeren over racisme en antisemitisme. Zo vroeg hij de Franse minister van Onderwijs om "op alle scholen zulke discussies te voeren, om te voorkomen dat haatzaaiende uitlatingen met ernstige gevolgen in scholen infiltreren".

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie