Up 2 Date

Man die Tim Hofman bedreigde met dood staat vandaag voor rechter: "Nog een aanklacht"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man die Tim Hofman bedreigde met dood staat vandaag voor rechter: "Nog een aanklacht"

Vandaag staat de 42-jarige Chris T. uit Breda voor de rechter, omdat hij wordt verdacht van een poging tot moord op Tim Hofman met een terroristisch motief. Op 6 september 2023 liep T. gewapend met een omgebouwd gaspistool en een mes het BNNVARA-gebouw in Hilversum binnen. Hij gaf aan een beveiliger aan dat hij Hofman wilde doodschieten, maar de presentator was op dat moment niet aanwezig.

Man staat voor de rechter die Tim Hofman bedreigde

Chris T. wordt naast de poging tot moord op Tim Hofman ook verdacht van het voorbereiden van een moord op een hulpverlener in Oss, die zou plaatsvinden op 18 augustus 2023. Hierbij gebruikte hij hetzelfde wapen als bij het incident op het Mediapark.

Het Openbaar Ministerie heeft aan de aanklacht een terroristisch oogmerk toegevoegd in verband met wapenbezit. Vandaag worden beide aanklachten behandeld door de rechtbank in Lelystad.

Tim Hofman over situatie

De man die gewapend was met een mes en een vuurwapen liep in september het BNNVARA-gebouw binnen met het idee om Tim Hofman te vermoorden. "Het was hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is", vertelde Tim in de BROERS-podcast.

Volgens het politierapport vond de man Tim te "woke", wat dan ook zijn grootste motief was om te proberen de presentator van het leven te beroven. "Hij heeft van mij iets gemaakt in zijn hoofd wat de schuld was van al zijn problemen in zijn leven." Daarnaast kampte de dader ook met privéproblemen.

Update 18-09-2024 16:00

Tim Hofman heeft via zijn Instagram account het statement gedeeld die zijn advocaat in de rechtbank namens hem voorlas. In het statement geeft de BOOS-presentator aan dat hij liever aan het werk is in Hilversum dan dat hij aanwezig is in de rechtbank. Verder hoopt Tim Hofman dat de rechter een passende straf zal geven aan de verdachte T. en dat hij mentale hulp krijgt voor zijn problemen, in plaats van een harde straf. "Daar zijn we in mijn optiek allemaal beter mee af", schrijft hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie