Up 2 Date

18-jarige Duitse toeriste verkracht door groep mannen op hotelkamer in Mallorca

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 18-jarige Duitse toeriste verkracht door groep mannen op hotelkamer in Mallorca

Op het Spaanse eiland Mallorca zijn zes Duitse jongeren aangehouden door de Spaanse politie. De jongeren zouden samen een 18-jarige Duitse vrouw hebben verkracht. Dit nieuws werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt door de lokale politie. Gisteren heeft de rechter besloten dat de jongeren nog langer vast moeten blijven zitten.

Verkrachting

Volgens meerdere Spaanse kranten had het slachtoffer een van de mannen donderdagavond ontmoet tijdens het uitgaan in Playa de Palma, een uitgaansgebied op het eiland Mallorca. Ze besloot om met hem mee te gaan naar zijn hotelkamer, maar kon niet naar binnen omdat ze geen gast was. Hij bracht haar toen naar een ander hotel waar zijn vrienden verbleven. Daar zouden de mannen, allemaal begin twintig, haar gedwongen hebben tot seksuele handelingen. Een van hen nam ook video's op met zijn telefoon. De vrouw wist uiteindelijk uit de hotelkamer te ontsnappen en vertelde aan de receptie van het hotel wat er was gebeurd. De receptionist aarzelde niet en belde meteen de Spaanse politie. Ook de vrienden van de 18-jarige vrouw werden op de hoogte gebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgepakt

Het slachtoffer werd meteen naar een ziekenhuis in Palma, de hoofdplaats van het eiland Mallorca en de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep der Balearen, gebracht voor een medisch onderzoek. Vijf van de jongeren werden gearresteerd in het hotel en overgebracht naar het hoofdkwartier van de Spaanse politie in Palma. Vrijdagochtend werd er nog een Duitse toerist aangehouden. De zaak wordt onderzocht door de Eenheid Familie en Vrouwen (UFAM) van de Spaanse Politie. Als ze schuldig worden bevonden kunnen de mannen vijftien jaar cel krijgen. Groepsverkrachting geldt daarbij als een verzwarende omstandigheid.

Ster advertentie
Ster advertentie