Up 2 Date

Familie van man (77) die omkwam in Titanic onderzeeër eist tientallen miljoenen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Familie van man (77) die omkwam in Titanic onderzeeër eist tientallen miljoenen

De familie van één van de vijf personen die omkwam in de geïmplodeerde onderzeeër die onderweg was naar het Titanic-wrak, heeft een rechtszaak gestart tegen OceanGate. OceanGate is het bedrijf dat de onderzeereis organiseerde naar de wrakstukken van de Titanic. Volgens de familie van de overleden Paul-Henri Nargeolet, is OceanGate schuldig aan de fatale implosie.

Familie eist miljoenen

De familie van Paul-Henri Nargeolet eist in totaal een bedrag van vijftig miljoen dollar van OceanGate. Volgens hen heeft het onderzee reisbedrijf informatie over de gebrekkige staat van de onderzeeër verborgen gehouden. De familie vindt dan ook dat de onderzeeër nooit het water in had mogen gaan. Een oud-directeur van OceanGate waarschuwde in 2018 al dat de kwaliteitscontroles van het bedrijf erg ondermaats waren. Toen de onderzeeër vlak na het begin van de reis vermist raakte, begon er een race tegen de klok. Volgens OceanGate was er namelijk maar voor 96 uur zuurstof aan boord. Bij de zoektocht werden de brokstukken van de onderzeeër gevonden op zo'n 1600 meter afstand van de brokstukken van de Titanic. Hierdoor werd duidelijk dat de Titan waarschijnlijk al lang voor de zuurstof opraakte is geïmplodeerd. Dat betekent dat een holle ruimte door een hele grote druk van buitenaf in elkaar explodeert.

Reis Titanic onderzeeër

Nargeolet stapte met vier anderen in de onderzeeër en was de bestuurder van het vaartuig. De man, die 77 jaar werd, stond bekend als “meneer Titanic”. Voor zijn dood bracht hij namelijk 37 bezoeken aan de wrakstukken van de Titanic. Zijn eerste trip naar de Titanic dateert uit 1987. Dit was twee jaar nadat het wrak ontdekt werd vlak voor de oostkust van Canada. Naast Nargeolet, overleden ook de OceanGate oprichter, twee Britse zakenmannen en de negentienjarige zoon van een van de zakenmannen.

OceanGate heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Ster advertentie
Ster advertentie