Omroep voor Aziatische Nederlanders wil dit jaar nog 50k leden binnenhalen
- News
- Omroep voor Aziatische Nederlanders wil dit jaar nog 50k leden binnenhalen
Een nieuwe omroep voor Aziatische Nederlanders, Omroep PAC, hoopt nog dit jaar een plekje te veroveren in het publieke omroepbestel. De omroep mikt op 50.000 leden voor het einde van dit jaar en heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.
'Vrij van stereotypen'
Omroep PAC beschrijft zich als 'de omroep van en over Aziatische Nederlanders en Nederlanders die een connectie hebben met Azië', zo valt er op de website van de omroep te lezen. "We brengen je lokale, authentieke verhalen en openen een venster naar het Verre Oosten. Op tv en in de media missen we de gezichten en verhalen waar wij ons in herkennen. [...] Nederland kent talentvolle mensen met Aziatische roots die een podium verdienen om hun verhalen te vertellen met meer nuance en vrij van stereotypen. Dit is van belang om elkaar beter te begrijpen en dichter bij elkaar te komen."
Door het delen van inspirerende verhalen, wil de omroep de verbondenheid tussen Nederland en Azië verhelderen. "Dit om de zichtbaarheid van Aziatische Nederlanders te vergroten. En te werken naar een meer evenwichtige samenleving, naar harmonie en kleur als ingrediënten voor verbondenheid."
50.000 leden
De omroep heeft nog maar zes weken de tijd tot 31 december om 50.000 leden te verzamelen. Een pittige opgave, maar voorzitter Hui-Hui Pan is positief gestemd. “We zijn misschien een beetje laat begonnen, maar organisatorisch kost het ook tijd om alles goed neer te zetten", vertelt zij tegenover Het Parool. "We gaan er vanuit dat we 50.000 leden halen. En hopen op hulp van iedereen. We gaan hoe dan ook door.”
Omroep Zwart
Omroep PAC werd dinsdag in het leven geroepen. Dat gebeurde op dezelfde dag dat Omroep Zwart de benodigde 50.000 leden binnenhaalde.
De 50.000 leden is één van de voorwaarden waar nieuwe omroepen aan moeten voldoen om toegelaten te worden tot het Nederlandse publieke omroepbestel. De andere voorwaarden zijn een compleet beleidsplan en 10 concrete tv- en radioformats. Nieuwe omroepen hebben hier tot 1 januari de tijd voor. Dat plan zal uiteindelijk worden getoetst door onder andere het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur. Zij zullen vervolgens advies geven aan minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, die uiteindelijk het plan moet goedkeuren.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.