Up 2 Date

Kanye West opnieuw aangeklaagd door ex-assistente: gedrogeerd en seksueel misbruikt tijdens studiosessie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West opnieuw aangeklaagd door ex-assistente: gedrogeerd en seksueel misbruikt tijdens studiosessie

Kanye West ligt onder vuur nadat zijn voormalige assistente, Lauren Pisciotta, hem heeft aangeklaagd voor het drogeren en seksueel misbruiken van haar tijdens een studiosessie die hij samen met Diddy organiseerde. Deze nieuwe beschuldiging komt maanden nadat Pisciotta in juni al een aanklacht indiende tegen Kanye wegens seksuele intimidatie en contractbreuk. Kanye ontkende toen alle aantijgingen.

Nieuwe beschuldiging

In haar recent ingediende aanklacht beweert Pisciotta dat ze aanwezig was bij een studiosessie met Diddy, die samen met Kanye werd georganiseerd. Ze claimt dat ze zich plotseling gedesoriënteerd voelde na enkele slokjes van een drankje dat door Kanye was ingeschonken. Volgens Pisciotta werd ze naar eigen zeggen gedrogeerd, waarna ze de controle over zichzelf verloor. Toen ze de volgende ochtend wakker werd, voelde ze immense schaamte, maar herinnerde ze zich vrijwel niets meer van wat er die nacht was gebeurd. Jaren later zou Kanye haar hebben verteld dat ze 'wel iets hadden gedaan'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere aanklacht

In een eerdere aanklacht beschuldigde Lauren Pisciotta Kanye van ernstige seksuele intimidatie en contractbreuk tijdens haar werk als zijn assistente. Volgens de rechtszaak, die in juni werd ingediend, claimt Pisciotta dat Kanye haar systematisch lastig viel, haar expliciete berichten stuurde en zelfs masturbeerde in haar bijzijn. De zaak bevatte ook beschuldigingen van een belofte van een grote som geld, die nooit werd uitbetaald. Kanye ontkende deze claims destijds en zijn juridische team beweerde zelfs dat Pisciotta hem probeerde te chanteren voor materiële voordelen.

Diddy's betrokkenheid

Hoewel Diddy betrokken was bij de organisatie van de bewuste studiosessie, wordt hij in deze zaak niet persoonlijk beschuldigd van wangedrag. Hij wordt echter nog steeds geconfronteerd met zijn eigen juridische problemen, waaronder mensenhandel en seksueel misbruik. De ontwikkelingen rondom Kanye en Diddy maken de juridische situatie voor beide sterren steeds complexer.

Ster advertentie
Ster advertentie