Up 2 Date

Kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot 40 maanden cel vanwege witwassen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kickbokser Jamal Ben Saddik veroordeeld tot 40 maanden cel vanwege witwassen

Jamal Ben Saddik is veroordeeld tot veertig maanden cel vanwege witwassen en oplichting. Ook moet hij een boete van 40.000 euro betalen. Dat is vandaag in de rechtbank van Antwerpen bekendgemaakt. Ben Saddik is het er niet mee eens en gaat in hoger beroep.

Witwassen

De 33-jarige Ben Saddik, zijn broer Said en vriend Emad N. werden veroordeeld voor het witwassen van miljoenen euro's. Ben Saddik hielp als tussenpersoon bij het witwassen. Emad N. kreeg 4 jaar cel en een boete van 80.000 euro. Said kreeg 2,5 jaar cel en een boete van 24.000 euro.

Het onderzoek naar witwassen tegen Jamal Ben Saddik ontstond na een onderzoek naar zakenman Karim S. De belastingdienst ontdekte dat de zakenman een witwasconstructie had opgezet in zijn sportwinkels. Er werd contant geld op zijn rekening gestort. Vervolgens maakte hij een nep arbeidscontract en betaalde hij het contant geld zogenaamd als salaris terug, compleet met loonstrookjes. Ben Saddik en S. zouden lange tijd contact hebben gehad via Sky ECC, een versleutelde chatdienst die populair is onder criminelen.

Hoger beroep

Jamal Ben Saddik kwam eerder in aanraking met justitie voor soortgelijke zaken. Zelf ontkent hij de beschuldigingen en wil hij in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. Volgens zijn manager zou hij, ondanks de veroordeling, positief zijn.

Doordat de kickbokser in hoger beroep gaat, hoeft hij voorlopig nog niet de gevangenis in. Hoelang de procedure nu nog gaat duren, is niet bekend. Op Instagram deelt hij in zijn story: "Ik ben ervan overtuigd dat het recht zal zegevieren. In de tussentijd ben ik helemaal gefocust op mijn carrière en train ik harder dan ooit."

Ster advertentie
Ster advertentie