Up 2 Date

Verdachte van schietpartij in Rotterdam wordt woensdag voorgeleid

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van schietpartij in Rotterdam wordt woensdag voorgeleid

Woensdag zal de 32-jarige Fouad L. aan de rechter-commissaris worden voorgeleid. Hij wordt verdacht van het doodschieten van twee personen in een woning in Rotterdam en één persoon bij het Erasmus MC.

Schutter

L. bevindt zich momenteel in volledige beperkingen, waardoor hij uitsluitend contact mag hebben met zijn advocaat. Tijdens de voorgeleiding zal de onderzoeksrechter van de rechtbank beslissen of L. nog eens veertien dagen in hechtenis blijft. De eerste schietpartij vond plaats op donderdag rond 14.30 uur in een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West. Hierbij schoot de verdachte een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neer. Daarna stak hij het huis in brand. De vrouw overleed ter plekke, haar dochter overleed later op de avond in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Na de eerste schietpartij ging de schutter naar een klaslokaal in een bijgebouw van het Erasmus MC. Hier opende hij het vuur en doodde een 43-jarige arts en docent. Vervolgens drong hij het ziekenhuis binnen en stichtte daar eveneens brand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zorgwekkend

Het Openbaar Ministerie (OM) had het Erasmus MC al eerder gewaarschuwd voor deze man. Hij had de laatste jaren al meerdere keren problemen met de politie gehad vanwege dierenmishandeling. Het OM sprak van zorgwekkend gedrag. Het is nog onduidelijk wat precies de relatie is tussen de dader en de slachtoffers.

Ster advertentie
Ster advertentie