Up 2 Date

Wesley Sneijder genoemd in Turkse drugs-witwaszaak: "Ben slachtoffer"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wesley Sneijder genoemd in Turkse drugs-witwaszaak: "Ben slachtoffer"

De Nederlandse oud-voetballer Wesley Sneijder is genoemd in een grote Turkse drugs-en witwaszaak. Sneijder zou aandeelhouder zijn van een bedrijf dat betrokken is bij het witwassen van miljoenen euro's. Zelf zegt hij geen verdachte, maar juist een slachtoffer te zijn.

Wesley Sneijder betrokken bij witwaszaak

Wesley Sneijder wordt momenteel genoemd als partner in een vastgoedbedrijf genaamd Econ. Volgens Turkse media zou het bedrijf betrokken zijn bij witwaspraktijken van de leider van een criminele organisatie. Econ komt voor in een onderzoek naar de internationale criminele bende Comanchero, die vorig jaar november werd opgerold in Istanbul. De groep, oorspronkelijk uit Australië, was actief in grootschalige drugshandel en witwaspraktijken in verschillende landen, waaronder Nederland en Australië.

In het rapport zou staan dat Hakan Arif Tavukcu, een hooggeplaatst bendelid, drugsgeld witwaste via bedrijven van Yunus Emre Borhan, een zakenpartner. Toen de opsporingsdiensten het financiële verkeer van Borhan onderzochten, stuitten ze op de naam van Sneijder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben een slachtoffer"

Wesley Sneijder zou zo'n acht jaar geleden aandelen hebben gekocht van het bouwbedrijf. "Het was een constructiebedrijf dat een paar torens zou bouwen. Het bedrijf was van mijn buurman, die ook een modezaak had. Ik heb een bedrag van ongeveer 1,8 of 1,9 miljoen geïnvesteerd en in ruil daarvoor heb ik 15 procent van de aandelen gekregen", deelde hij met RTL Boulevard. "De opening was zelfs met pers erbij. Hoe had ik kunnen weten dat er iets niet aan zou kloppen? Als dat zo was, had ik destijds beschermd moeten worden. Ik heb er helemaal niets mee te maken."

Zelf zegt Wesley Sneijder dat hij niet direct betrokken was bij het bedrijf en niets van deze praktijken afwist. "Ik heb nooit meer iets gezien van mijn investeringen. Meermalen heb ik geprobeerd iets terug te halen, maar dat is niet gelukt. Toen heb ik er maar afscheid van genomen. Sommige investeringen leveren wat op en andere niet. Zo gaan die dingen. Verder ben ik nooit meer bij dit bedrijf betrokken geweest."

De oud-voetballer wil dan ook duidelijk maken dat hij niets hiermee te maken heeft. "Ik ben juist slachtoffer." De oud-voetballer laat dan ook weten dat hij een Turkse advocaat heeft ingeschakeld om zichzelf te beschermen tegen smaad en laster.

Ster advertentie
Ster advertentie