Entertainment

Ali B vrijdag afwezig in de rechtbank tijdens uitspraak in zedenzaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B vrijdag afwezig in de rechtbank tijdens uitspraak in zedenzaak

De slepende zedenzaak tegen Ali B houdt de gemoederen al een tijdje bezig. De rapper was vorige maand nog aanwezig tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn vermeende aanrandingen en verkrachtingen. Aanstaande vrijdag zal de rechter een uitspraak doen maar daar zal Ali B niet bij zijn.

Afwezigheid

Bart Swier, de advocaat van Ali B, heeft laten weten dat zijn cliënt niet in de rechtbank zal verschijnen tijdens de uitspraak. De reden van Ali B’s afwezigheid liet Swier in het midden. Vrijdag zal bekend worden of de rechtbank hem een straf oplegt. Eerder eiste het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar.

Eerdere zittingen

In eerdere zittingen was Ali B wel altijd aanwezig. Hij sprak veel tijdens de inhoudelijke behandeling en stond voor en na de zittingen ook de pers te woord. Volgens Jermaine Ellenkamp, misdaadverslaggever van RTL Boulevelard is het dan ook opvallend dat Ali B er nu voor kiest om afwezig te zijn. "Misschien dat hem geadviseerd is om niet te komen. Want als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden", aldus Ellenkamp.

In totaal zou Ali B volgens het OM drie vrouwen hebben verkracht en aangerand. Het zou hierbij gaan om actrice en zangeres Ellen ten Damme, zangeres Jill Helena, en Naomi. Laatstgenoemde zou op een schrijverskamp in Heiloo zijn verkracht door Ali B.

Ster advertentie
Ster advertentie