Up 2 Date

BOOS ontkent vermeende slachtoffers van Ali B aan te hebben gezet tot aangifte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. BOOS ontkent vermeende slachtoffers van Ali B aan te hebben gezet tot aangifte

Deze week was de rechtszaak tegen Ali B het gesprek van de dag. De 42-jarige artiest en ondernemer staat terecht voor meerdere vermeende verkrachtingen. Ali B’s advocaat, Bart Swier, stelde dat het BNN-programma BOOS de vermeende slachtoffers van Ali B zou hebben aangezet tot een aangifte. Volgens BOOS kloppen de uitspraken van Swier niet, zo meldt het programma op Instagram.

Statement BOOS

BOOS reageerde middels een statement op Instagram Stories het volgende: "Volgens Swier deden twee vrouwen aangifte tegen Ali B in de week voorafgaand aan de BOOS-uitzending. Dat zou volgens hem door BOOS aan bronnen zijn gevraagd, om de uitzending zo meer 'body' te geven." Volgens BOOS kloppen deze uitlatingen van Swier niet: "De vermeende slachtoffers in de BOOS-uitzending hebben zelf besloten om aangifte te doen. Onze productie volgde de aangiftes, niet andersom. Nergens blijkt dat BOOS de vermeende slachtoffers heeft aangestuurd op het doen van aangifte."

foto: Instagram

Rechtszaak

In totaal zou Ali B volgens het OM drie vrouwen hebben verkracht en aangerand. Het zou hierbij gaan om actrice en zangeres Ellen ten Damme, zangeres Jill Helena, en Naomi. Laatstgenoemde zou op een schrijverskamp in Heiloo zijn verkracht door Ali B. Het OM eiste vrijdag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. De rechter zal het vonnis op 12 juli uitspreken.

Ster advertentie
Ster advertentie